Tesla kan Bitcoin binnenkort weer accepteren, nu duurzame energie gebruik boven 50% is

PPieter 15 september 2023 11:12

Tesla zou wellicht Bitcoin weer gaan accepteren, aangezien het energieverbruik van Bitcoin-mining nu voor meer dan 50% uit duurzame energie bestaat, een voorwaarde die eerder werd gesteld door CEO Elon Musk. De reactie van Musk en Tesla op deze ontwikkeling wordt met spanning afgewacht.

Bitcoin-mining bereikt duurzaamheidsmijlpaal

Op basis van data van Bloomberg analist Jamie Coutts lijkt het erop dat het verbruik van Bitcoin-mining nu voor meer dan 50% uit duurzame energie bestaat. Dit is een belangrijke mijlpaal, omdat Elon Musk, de CEO van Tesla, eerder aangaf dat zijn bedrijf Bitcoin weer zou gaan accepteren als deze mijlpaal behaald zou worden. Hoewel er nog niet officieel op dit nieuws is gereageerd door Tesla of Musk, kan deze ontwikkeling een grote impact hebben op de bitcoin koers.

Tesla overweegt Bitcoin opnieuw als betaalmiddel

Er zijn geruchten dat Tesla overweegt om Bitcoin weer te gaan accepteren. Een indicatie hiervoor is dat er een code op de Tesla website is gevonden waarin Bitcoin als betaalmiddel wordt geaccepteerd. Hoewel later bleek dat de code daar al jaren was, kan het wijzen op een aanhoudende ambitie van Tesla om in de toekomst weer Bitcoin als betaalmiddel te gaan accepteren. Met het percentage van duurzame energie bij Bitcoin-mining nu boven de 50%, neemt de kans op dit scenario toe.

De 'stunts' van Elon Musk en Tesla hebben in het verleden voor flinke opschudding gezorgd op de Bitcoin markt. Zo leidde de beslissing om Bitcoin niet langer als betaalmiddel te accepteren tot een snelle daling van de markt met $300 miljard. Evenals het besluit om hun Bitcoin te verkopen toen de koers op $39.000 stond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Bitcoin-investeerders de ontwikkelingen rond Tesla nauwlettend in de gaten houden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.