Tesla behoudt $184 miljoen aan Bitcoin voor vierde opeenvolgende kwartaal

PPieter 20 juli 2023 08:41

Tesla heeft voor het vierde kwartaal op rij geen Bitcoin gekocht of verkocht, blijkt uit het meest recente financiële rapport van het bedrijf. De waarde van de digitale activa van Tesla blijft stabiel op $184 miljoen.

Tesla houdt Bitcoin-vasthoudbeleid vast

Uit het financiële rapport van Tesla voor het tweede kwartaal van 2023 blijkt dat het bedrijf geen Bitcoin (BTC) heeft gekocht of verkocht. Dit is het vierde opeenvolgende kwartaal waarin het bedrijf deze cryptomunt niet heeft aangeraakt. De waarde van Tesla's digitale activa blijft stabiel op $184 miljoen, hetzelfde als in de afgelopen drie kwartalen.

Boekhoudregels beïnvloeden Bitcoin-waardering

Interessant is dat de huidige boekhoudregels niet toestaan dat de waardering van digitale activa zoals Bitcoin wordt verhoogd wanneer de prijzen stijgen, tenzij de activa worden verkocht. Aan de andere kant kunnen ze worden verlaagd wanneer de prijzen dalen, zelfs vóór een verkoop. Dit verklaart waarom Tesla's Bitcoin-bezit dezelfde waarde blijft behouden, ondanks de fluctuaties in de cryptomarkt.

Tesla's eerdere Bitcoin-verkoop

Het is belangrijk te vermelden dat Tesla in het tweede kwartaal van vorig jaar meer dan 30.000 BTC verkocht. Deze verkoop vertegenwoordigde ongeveer 75% van zijn totale Bitcoin-bezit en leverde het bedrijf $936 miljoen op. Sindsdien heeft Tesla geen Bitcoin meer gekocht of verkocht.

Naast zijn Bitcoin-bezit, rapporteerde Tesla ook financiële resultaten voor het tweede kwartaal. Het bedrijf behaalde een gecorrigeerde winst per aandeel van $0,91, wat hoger is dan de schatting van $0,80 volgens FactSet. Tesla's omzet van $24,9 miljard was ook hoger dan de verwachte $24,2 miljard. Deze sterke resultaten hebben tot een stijging van de aandelen van het bedrijf met meer dan 136% dit jaar geleid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.