Terugblik Q3: Bitcoin, XRP of S&P 500, welke was de beste investering?

TTijmen 28 september 2023 21:57

Een analyse van de investeringsresultaten van het derde kwartaal wijst uit dat regelmatig beleggen in Bitcoin, XRP of de S&P 500 verschillende resultaten zou hebben opgeleverd. Daarbij kwam Bitcoin als meest winstgevende uit de bus, ondanks fluctuaties in de markt.

Analyse van verschillende investeringsmogelijkheden

Door de gegevens van eToro, 's werelds grootste handelsplatform, te gebruiken, kunnen we de prestaties evalueren van verschillende investeringen in het derde kwartaal. Deze analyse houdt rekening met een hypothetische situatie waarin iemand elke dag tien euro investeerde in Bitcoin, XRP of de S&P 500. De resultaten tonen aan dat er aanzienlijke verschillen zitten in de opbrengst van deze drie investeringsmogelijkheden.

Als je vanaf het begin van het derde kwartaal, op 1 juli, elke dag tien euro in Bitcoin had geïnvesteerd, had je op 17 september 780 euro uitgegeven. De waarde van deze Bitcoin-investering zou echter slechts 743,81 euro bedragen. Dit resulteerde in een verlies van 36,19 euro. Het is belangrijk om op te merken dat de waarde van Bitcoin sterk kan fluctueren, mede door de volatiliteit van de cryptomarkt.

Het investeren in XRP had in deze periode zelfs tot een groter verlies geleid. Ondanks een aanvankelijke sterke stijging van de XRP-koers door een juridische overwinning van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is deze waardevermeerdering nadien volledig teniet gedaan. Het resultaat is dat een investering van 780 euro nu slechts 691,53 euro waard zou zijn. Dit komt neer op een ongerealiseerd verlies van 88,47 euro.

S&P 500 leidt tot minder verlies dan Bitcoin en XRP

Bij het investeren in de S&P 500 moet er rekening mee worden gehouden dat er alleen op werkdagen geïnvesteerd kan worden. Dit betekent dat je elke werkdag 14,50 euro zou investeren om tot een totaal van ongeveer 780 euro te komen. Dit zou op 17 september resulteren in een verlies van ongeveer 57 euro. Hoewel dit minder is dan het verlies op Bitcoin en XRP, is het nog steeds een aanzienlijk verlies.

Periodiek beleggen in Bitcoin lijkt beste strategie

Op basis van de resultaten van het derde kwartaal lijkt de beste strategie het periodiek beleggen (DCA) in Bitcoin te zijn. Desalniettemin is het altijd raadzaam om je investeringen te diversifiëren over verschillende klassen om je risico te spreiden. eToro is een populair platform dat wordt gebruikt voor deze strategie en biedt momenteel de mogelijkheid om gratis te handelen. Daarbij biedt eToro ook andere handelsopties, zoals het kopiëren van andere handelaars.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.