Terra (LUNA) eist einde aan SEC-onderzoek, terwijl oprichters strijd aan meerdere fronten voeren

TTijmen 1 november 2023 08:47

Terra (LUNA) en haar oprichters zitten in zwaar weer. Terwijl Terra eist dat de SEC haar aanklachten laat vallen, wordt medeoprichter Daniel Shin in Zuid-Korea aangeklaagd voor insider trading en prijsmanipulatie.

Terra eist einde aan SEC-aanklachten

Terra (LUNA), het bedrijf dat vorig jaar een zware financiële klap kreeg, en haar oprichter, Do Kwon, eisen dat alle aanklachten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) worden ingetrokken. Het bedrijf achter Terra, Terraform Labs, stelt dat de SEC na een tweejarig onderzoek, het uitwisselen van meer dan twee miljoen pagina's aan documenten en data, nog geen voldoende bewijs heeft kunnen voorleggen voor de aanklacht dat Terra ongeregistreerde effecten heeft verkocht.

Aanklacht tegen medeoprichter Terra in Zuid-Korea

Daniel Shin, medeoprichter van Terra, heeft het niet gemakkelijk. Hij wordt in Zuid-Korea aangeklaagd voor insider trading en prijsmanipulatie, ondanks dat hij het project al in 2020 heeft verlaten. Shins advocaat beweert dat zijn cliënt niets verkeerd heeft gedaan. Volgens hem lag de instorting van Terra niet aan Shin, maar aan het onredelijke beleid van het Anchor protocol en aan de externe aanvallen van Do Kwon, de andere medeoprichter van Terra.

Do Kwon, de man die mede aan het roer stond van Terra, zit momenteel een straf uit in Montenegro. Hij wordt beschuldigd van het vervalsen van papieren. Dit alles terwijl zijn thuisland Zuid-Korea graag zou zien dat hij wordt uitgeleverd om daar te worden berecht. Of Montenegro hier gehoor aan zal geven, is nog maar de vraag.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.