Tegenwind voor de 'Right to Mine'-wet in Arkansas: een zegen of vloek voor cryptominers?

PPieter 20 juli 2023 20:32

Hoewel de 'Right to Mine'-wet, die het beleid voor commerciële cryptomining in Arkansas versoepelt, in april 2023 werd goedgekeurd, ondervindt deze nu al tegenwind. Critici, waaronder senator Bryan King, uiten hun bezwaren en overwegen zelfs de wet te herroepen.

Groeiregulatie van miners in Arkansas

De Amerikaanse staat Arkansas heeft in april 2023 de 'Right to Mine'-wet goedgekeurd, een beslissing die zowel de goedkeuring van het Huis van Afgevaardigden als van de Senaat kreeg. De wet versoepelde de regels voor commerciële cryptomining, waardoor mining bedrijven werden aangetrokken tot deze zuidoostelijke Amerikaanse staat. Echter, sommige stadsbesturen zijn nu op zoek naar manieren om de expansie van deze miners in te perken, iets wat door de 'Right to Mine'-wet niet meer mogelijk is.

Senator overweegt herroeping van de wet

Senator en Republikein Bryan King uit District 28 heeft openlijk kritiek geuit op de invoering van de 'Right to Mine'-wet. Hij is van mening dat de wet nadelig is voor zijn staat en overweegt daarom zelfs een wetsvoorstel in te dienen om de 'Right to Mine'-wet volledig terug te draaien.

Zorgen van omwonenden rond mining

Er zijn veel zorgen geuit door omwonenden van de mining bedrijven. Deze zorgen variëren van geluidsoverlast tot overbelasting van het elektriciteitsnet. Daarnaast zijn er zorgen over het bedrijf achter de miners, Green Digital LLC, dat gedeeltelijk eigendom is van de Chinese Communistische Partij. Deze zorgen worden nog versterkt door meldingen dat sommige gebieden al waarschuwingen hebben ontvangen voor mogelijke brownouts of black-outs.

Er zijn pogingen gedaan, met name in de steden Vilonia en Harrison, om de instroom van miners te remmen. Daarnaast heeft senator King twijfels over de economische voordelen die deze miners kunnen bieden aan de gemeenschap. Hij beweert dat Green Digital LLC slechts een beperkt aantal mensen in dienst heeft, waardoor het argument van 'werkgelegenheid' niet zwaar weegt.

Ondanks alle kritiek en terugtrekkingspogingen, is het nog steeds gepland dat de 'Right to Mine'-wet volgende maand in werking treedt. Dit betekent dat, tenzij er een succesvolle herroeping plaatsvindt, de regels voor commerciële cryptomining soepeler zullen worden in Arkansas.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.