Succesvol jaar voor Bitcoin-miningbedrijf Riot Platforms

PPieter 25 februari 2024 07:01

Riot Platforms, een belangrijke speler in de Bitcoin-miningindustrie, deelt zeer positieve bedrijfsresultaten. Het bedrijf zag een aanzienlijke toename in Bitcoin-productie en een stijging van de aandelenkoers. Tegelijkertijd bereidt het bedrijf zich voor op toekomstige uitdagingen, zoals de Bitcoin-halving in 2024.

Productiestijging bij Riot Platforms

Uit recente financiële rapporten blijkt dat Riot Platforms, een prominent Bitcoin-miningbedrijf, een aanzienlijke productiestijging heeft ervaren. Met een toename van 19% heeft het bedrijf vorig jaar 6,626 Bitcoin (BTC) geproduceerd. Hoewel de halvering van de minersbeloningen in april dit jaar een uitdaging kan vormen, lijkt Riot Platforms erop voorbereid te zijn.

Aanzienlijke kostenvermindering in Bitcoin-mining

Naast productiegroei heeft Riot Platforms ook een aanzienlijke kostenvermindering gemeld. De kosten voor het minen van Bitcoin zijn in 2023 gemiddeld gedaald tot $7.539 per Bitcoin, een afname van 33% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dankzij de stijgende Bitcoin-prijs heeft Riot Platforms kunnen profiteren van een lucratieve periode. De omzet van het bedrijf steeg van $259,2 miljoen naar $280,7 miljoen. Desondanks zag het bedrijf de koersprijs van zijn aandelen teruglopen met 10,65% in de afgelopen week.

Voorbereiding op de Bitcoin-halving van 2024

Terwijl Riot Platforms geniet van huidig succes, kijkt het bedrijf naar de toekomst. Het bereidt zich voor op de Bitcoin-halving van 2024 en verworven recent 66.560 miningrigs van MicroBT. Hoewel concurrenten meer Bitcoin hebben verkregen in 2023, blijft Riot Platforms voorop lopen door zich voor te bereiden op toekomstige uitdagingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.