Stijgende kans op goedkeuring Bitcoin ETF: Wat betekent dit voor de beurs?

PPieter 3 augustus 2023 21:12

De kans dat een Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt goedgekeurd, lijkt aanzienlijk te stijgen. De recente aanvraag van BlackRock heeft deze hoop verder aangewakkerd. Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

BlackRock's ETF Aanvraag Wakkert Hoop Aan

BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, heeft onlangs bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een Bitcoin spot-ETF. Dit heeft de hele crypto-industrie een nieuwe impuls gegeven en de hoop op goedkeuring van meer beursfondsen na jaren van wachten weer aangewakkerd. De goedkeuring van een Bitcoin ETF zou een grote stap voorwaarts betekenen voor de legitimiteit en acceptatie van Bitcoin als beleggingscategorie.

Kans op goedkeuring Bitcoin ETF Verhoogd

Volgens de analisten van Bloomberg, James Seyffart en Eric Balchunas, is de kans op goedkeuring van een Bitcoin ETF de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen. Een paar maanden geleden schatten zij deze kans nog op slechts 1%, maar inmiddels is dit in hun ogen gestegen naar 65%. De oorzaak hiervan zou liggen in de veranderde houding van SEC-directeur Gary Gensler, die zijn invloed bij de beleidsmaker mogelijk bagatelliseert om kritiek te verminderen en de introductie van ETF's te vergemakkelijken.

Niet alleen het beleid van de SEC speelt een rol bij de goedkeuring van een Bitcoin ETF, ook de lopende rechtszaak van Grayscale, een van de bedrijven die een Bitcoin ETF wil lanceren, tegen de SEC is van groot belang. De uitspraak in deze zaak, die waarschijnlijk in het vierde kwartaal zal plaatsvinden, kan een grote invloed hebben op de beslissing van de SEC om Bitcoin ETF's al dan niet goed te keuren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.