Staking-opbrengsten zijn belastbaar in de VS, zegt belastingdienst

PPieter 1 augustus 2023 16:43

De Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), beschouwt opbrengsten gemaakt door staking als belastbaar inkomen. Dit geldt voor de reële marktwaarde van de staking-opbrengsten wanneer ze worden ontvangen.

Staking-opbrengsten zijn belastbaar

In een recent schrijven, heeft de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), bevestigd dat opbrengsten uit staking beschouwd worden als inkomsten voor belastingdoeleinden. Dit houdt in dat de reële marktwaarde van de ontvangen staking-opbrengsten moet worden opgenomen in het bruto-inkomen van de belastingbetaler.

Bepaling van de reële marktwaarde

Volgens de IRS worden de staking-opbrengsten gewaardeerd naar de reële marktwaarde op het moment dat ze worden ontvangen. Deze opbrengsten tellen voor dat belastingjaar mee in de aangifte van de belastingbetaler.

Aanpak van cryptobeurzen in de VS

Deze update van de IRS komt niet als een verrassing. De Amerikaanse autoriteiten hebben hun aandacht gevestigd op cryptobeurzen in het land. Dit is deels te wijten aan de recente rechtszaken en regelgevende kwesties met betrekking tot cryptocurrency.

In juli heeft een federale rechtbank bepaald dat Kraken, een prominente cryptobeurs, de IRS account- en transactie-informatie moet verstrekken. Deze beslissing is een aanwijzing van de toenemende regelgevende aandacht voor cryptocurrency in de VS.

Staking is ook een belangrijk onderdeel van de lopende rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS. De SEC beweert dat de staking-producten van Coinbase moeten worden beschouwd als investeringscontracten volgens de Amerikaanse wet, en dat Coinbase deze niet heeft geregistreerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.