Spoedige Goedkeuring Bitcoin ETF door BlackRock Verwacht

TTijmen 5 oktober 2023 13:12

Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock zou binnenkort groen licht kunnen krijgen voor de lancering van een bitcoin spot ETF in de Verenigde Staten, volgens een voormalig directeur van het bedrijf.

Hoge verwachtingen voor Bitcoin ETF

De verwachtingen voor de lancering van een Bitcoin spot ETF, een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, zijn hoog onder bitcoin-investeerders. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, wordt gezien als de voorloper in deze ontwikkeling. Een goedkeuring van zo'n ETF zou een grote stap voorwaarts zijn in de acceptatie en integratie van bitcoin in de traditionele financiële markten.

Hoewel BlackRock al twee keer uitstel heeft moeten aanvragen bij de SEC voor een beslissing over haar ETF-aanvraag, blijft het bedrijf optimistisch. De SEC staat bekend om haar voorzichtige houding ten aanzien van cryptocurrency-gerelateerde producten, maar de bereidheid van BlackRock om door te gaan met haar aanvraag kan worden gezien als een teken van vertrouwen in een positieve uitkomst.

Voormalig BlackRock directeur optimistisch

Steven Schoenfield, een vooraanstaand figuur in de financiële wereld en voormalig directeur van BlackRock, heeft zijn optimisme uitgesproken over de goedkeuring van een Bitcoin spot-ETF. Hij verwacht dat er binnen drie tot zes maanden een dergelijke ETF op de Amerikaanse markt zal zijn. Dit zou een belangrijk keerpunt kunnen zijn in de manier waarop bitcoin wordt bekeken en behandeld op de financiële markten.

70% kans op goedkeuring Bitcoin ETF

Alex Krüger, een bekende econoom en handelaar, ziet de kans op goedkeuring van een bitcoin beursfonds op dit moment op 70 procent. Als dit waar is, zou dit een aanzienlijke kans betekenen voor investeerders die geïnteresseerd zijn in blootstelling aan bitcoin via een gereguleerd en liquide beleggingsinstrument zoals een ETF. Het zou ook een grote boost kunnen geven aan de algehele acceptatie van bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.