Spectaculaire val van Bitcoin bij Binance: een technische fout, niet de Bitcoin

TTijmen 30 september 2023 19:11

Bij een schokkende gebeurtenis zakte de bitcoinprijs op Binance tot $2,706.20. Hoewel dit voor paniek zorgde bij beleggers, bleek de abrupte daling te wijten aan een technische fout bij Binance, niet aan problemen met de Bitcoin zelf.

Schokkende daling van Bitcoin op Binance

De Bitcoin wereld keek vol verbijstering toe toen de prijs van Bitcoin op het grootste cryptocurrency handelsplatform ter wereld, Binance, plotseling daalde tot een schokkend laag niveau van $2,706.20. Voor velen was dit een flashback naar 2017, toen deze prijs voor het laatst werd gezien. De plotselinge daling zorgde voor een golf van paniek onder beleggers.

CZ schept duidelijkheid over de daling

De CEO van Binance, Chanpeng Zhao (CZ), reageerde snel op de paniek door uit te leggen dat de scherpe prijsdaling alleen optrad binnen het futures-handelsgedeelte van het BTC naar USDT-paar. Volgens CZ was dit te wijten aan problemen met de gebruikersinterface en had het geen invloed op de daadwerkelijke handelsactiviteiten. Het probleem kwam naar voren door de implementatie van nieuwe code, wat een rollback en datacorrectie noodzakelijk maakte. CZ benadrukte dat de daling een technische glitch was en geen weerspiegeling van problemen met Bitcoin zelf.

Deze recente gebeurtenis roept herinneringen op aan een vergelijkbaar incident in de cryptowereld op de Gemini exchange. Toen schoot de prijs van XRP onverwacht omhoog tot een verbluffende $50. Ook deze prijsanomalie werd toegeschreven aan een technische storing. Het laat zien hoe gevoelig de markt kan zijn voor onverwachte gebeurtenissen, zelfs als deze puur technisch van aard zijn en niets te maken hebben met de onderliggende waarde of integriteit van de cryptocurrency.

Impact van technische glitches op de markt

Technische glitches zoals deze tonen aan hoe gevoelig de markt kan zijn voor onverwachte gebeurtenissen. Binance, als 's werelds grootste crypto handelsplatform, kan met dergelijke glitches enorme hoeveelheden beleggers en handelaren beïnvloeden. Sommigen kunnen bijvoorbeeld in paniek hun Bitcoin hebben verkocht, terwijl anderen onterecht dachten dat dit de kans van hun leven was om Bitcoin goedkoop bij te kopen.

Ondanks de schrik kunnen beleggers opgelucht ademhalen. Hun Bitcoin-portefeuille is niet in rook opgegaan, zoals sommigen wellicht kortstondig vreesden. De technische glitch was een tijdelijk probleem en had geen blijvende gevolgen voor de waarde van hun Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.