Sony bouwt eigen blockchain in samenwerking met Startale Labs

TTijmen 13 september 2023 21:52

Sony Network Communications, dochter van techgigant Sony, kondigt aan samen te werken met Startale Labs om een eigen blockchain te ontwikkelen. Ze mikken op het creëren van een ruggengraat voor de wereldwijde Web3-infrastructuur.

Sony en Startale Labs bundelen krachten

Sony Network Communications, een dochterbedrijf van Sony, is de samenwerking aangegaan met het cryptotechnologiebedrijf Startale Labs. Ze maken plannen om hun eigen blockchain te ontwikkelen, met als doel om een netwerk te creëren dat kan functioneren als de ruggengraat van de wereldwijde Web3-infrastructuur.

De joint venture, die in Singapore wordt gevestigd, krijgt de naam 'Sony Network Communications Labs Pte. Ltd'. Startale Labs, het bedrijf achter Astar Network en onderdeel van het Polkadot (DOT) ecosysteem, wordt hierbij partner van Sony.

Het joint venture project heeft een budget van 1 miljoen Singaporese dollars, ongeveer 733.000 Amerikaanse dollars. Het merendeel van de onderneming, 90 procent, is in handen van Sony, terwijl Startale Labs 10 procent van de aandelen bezit. Eerder dit jaar had Sony al 3,5 miljoen dollar in Startale geïnvesteerd.

Innoveren voor het Web3-tijdperk

Jun Watanabe, president van Sony Network Communications, wil de ervaring van Sony op gebieden zoals Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en oplossingsdiensten combineren met de technische kennis van Startale Labs in Web3. Het doel is om een mondiale infrastructuur te creëren die het Web3-tijdperk ondersteunt en innovatie in bestaande industrieën stimuleert.

'Game changer' voor Web3

Watanabe is van mening dat deze samenwerking een 'game changer' voor Web3 kan zijn. Hij heeft hoge verwachtingen van het project en gelooft zelfs dat het nieuwe netwerk de prestaties van Base, het Ethereum (ETH) schalingsnetwerk van Coinbase, zou kunnen overtreffen, aangezien Sony zes keer zo groot is als Coinbase.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.