Solo miner slaat gigantische slag met Bitcoin jackpot

PPieter 21 augustus 2023 14:03

In de competitieve wereld van Bitcoin mining, heeft een individuele miner tegen de verwachtingen in, een gigantische winst behaald. Normaal gesproken domineren grote mining farms en pools het veld, maar dit keer was het een individuele miner die de jackpot won.

Uitzonderlijke prestatie van individuele miner

Normaal gesproken zijn het grote mining farms of mining pools die nieuwe blokken toevoegen aan de Bitcoin blockchain. Maar op 18 augustus is er een individuele miner, geïdentificeerd met de tag 'bc1q2za4ejga366sn288273pty8trasn5zs4y9hqg6', erin geslaagd om block 803.821 toe te voegen. Deze miner is aangesloten bij Solo CK, een online mining service die individuele mining ondersteunt. Het toevoegen van dit blok aan de blockchain betekent dat deze miner de block reward heeft gewonnen.

Indrukwekkende hashrate van winnende miner

Con Kolivas, admin bij Solo CK, feliciteerde de winnende miner en merkte op dat de hashrate van de miner op een indrukwekkende 1 PH/s (petahash per seconde) ligt. Dit is enorm, gezien een miner van deze omvang normaal gesproken slechts eens in de 7 jaar succesvol een block zou kunnen minen. Dit markeert de 277ste keer dat Solo CK een succesvolle solo miner heeft gefaciliteerd.

De waarde van de block reward

Het winnen van een block reward is een grote prestatie, vooral voor individuele miners. In het geval van Solo CK Pool miners, mogen ze 98 procent van de beloning houden. Op dit moment staat de block reward gelijk aan 6,25 BTC. Met de huidige waarde van Bitcoin betekent dit een bedrag van ongeveer 162.500 dollar. Echter, met de aankomende bitcoin halving, zal deze beloning met 50 procent dalen tot 3,125 BTC.

Naast de indrukwekkende prestatie van de individuele miner, was er nog meer goed nieuws voor het Bitcoin netwerk op 18 augustus. De totale rekenkracht van het netwerk bereikte een nieuw record van 414 EH/s. Dit betekent dat er meer concurrentie is tussen miners, wat de moeilijkheidsgraad van het minen verhoogt. Een hogere hashrate maakt het netwerk echter ook veiliger, wat een belangrijk aspect is voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.