Solana steelt de show als favoriete altcoin van crypto beursfondsbeleggers

PPieter 7 september 2023 13:28

Ondanks de recente krimp in crypto-beursfondsen, blijft Solana de favoriete altcoin voor beleggers, volgens de laatste data van CoinShares. Met een toename van 0,7 miljoen dollar in de afgelopen week, onderscheidt Solana zich duidelijk van de rest.

Krimp in beursfondsen zet door

De afgelopen weken is er een duidelijke trend van krimp in crypto-beursfondsen zichtbaar. De laatste week was geen uitzondering. Desalniettemin was er een zilveren randje aan de sombere wolken. Verderop in dit artikel gaan we in op het positieve nieuws uit de wereld van crypto-beursfondsen.

In tegenstelling tot de algemene verwachting, kwam de krimp van de afgelopen week niet voort uit bitcoin (BTC). Het onderzoek van CoinShares toonde aan dat er juist inflows naar bitcoin-beursfondsen waren, met een positieve instroom van 3,8 miljoen dollar. Daarnaast vertrok er 3,3 miljoen dollar uit de beursfondsen die short zijn op bitcoin. Dit wijst erop dat investeerders denken dat de prijs van bitcoin zal stijgen.

Ethereum en niet-geïndexeerde fondsen leiden krimp

Afgelopen week waren ethereum (ETH) en de niet-geïndexeerde beursfondsen de grootste bronnen van de outflows, met respectievelijk 3,2 miljoen dollar en 8,8 miljoen dollar aan krimp. Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat deze krimp in het niet valt in vergelijking met de totale waarde van de BTC- en ETH-fondsen, die respectievelijk 21,1 miljard dollar en 6,9 miljard dollar bedragen.

Solana aan kop als favoriete altcoin

Ondanks de algemene krimp in de markt, zagen we een opmerkelijke groei in de beursfondsen met solana (SOL) als thema. Deze fondsen groeiden met 0,7 miljoen dollar in de afgelopen week. Sinds het begin van dit jaar zijn de SOL-fondsen met 26 miljoen dollar gegroeid tot 75 miljoen dollar, waardoor SOL de meest populaire altcoin van het moment is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.