SoFi bank bezit aanzienlijke bitcoin en ethereum reserves

PPieter 11 augustus 2023 08:03

De in San Francisco gevestigde SoFi bank bezit maar liefst 166 miljoen dollar aan cryptocurrency, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin en ethereum. De bank biedt ook handelsdiensten aan voor diverse cryptovaluta, ondanks de strenge regulatie in de Verenigde Staten.

SoFi's aanzienlijke crypto reserves

Ondanks de vaak gespannen relatie tussen traditionele banken en cryptocurrencies, blijkt de SoFi bank een uitzondering te zijn. De bank heeft een indrukwekkende 166 miljoen dollar aan cryptovaluta in bezit, waaronder bitcoin ter waarde van 82 miljoen dollar en ethereum ter waarde van 55 miljoen dollar. Andere belangrijke cryptovaluta in het bezit van de bank zijn onder andere dogecoin en cardano. Dit alles blijkt uit een recent kwartaalrapport ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder.

SoFi: Een bank met een crypto-achtergrond

Interessant is dat SoFi pas sinds februari 2022 officieel als bank opereert, maar al sinds 2019 crypto diensten aanbiedt in samenwerking met crypto exchange Coinbase. Met de banklicentie op zak behoort SoFi nu tot de selecte groep van traditionele banken in de Verenigde Staten die crypto diensten aanbieden.

Strenger toezicht op crypto banken

Het is echter geen gemakkelijke tocht voor banken zoals SoFi. Recentelijk werd de bank ondervraagd door de Amerikaanse Federal Reserve, die heeft aangegeven strenger toezicht te willen houden op banken die met crypto werken. Dit komt na een jaar met veel turbulentie in de crypto sector, met onder andere de Terra en FTX fiasco's en liquiditeitsproblemen bij verschillende 'crypto banken'. De Federal Reserve probeert dergelijke scenario's in de toekomst te voorkomen.

2022 was allesbehalve een stabiel jaar voor de crypto industrie. Het jaar werd gekenmerkt door verschillende fiasco's, waaronder die van Terra en FTX, en liquiditeitsproblemen bij verschillende 'crypto banken'. Begin 2023 zorgde voor meer onrust toen meerdere van deze banken hun deuren moesten sluiten. De Federal Reserve lijkt vastberaden dergelijke scenario's te voorkomen en houdt de crypto sector nauwlettend in de gaten.

Ondanks de opkomst van banken als SoFi die crypto diensten aanbieden, is de relatie tussen de traditionele financiële sector en de crypto wereld nog steeds gespannen. De Amerikaanse toezichthouders hebben een duidelijke voorkeur voor een scheiding tussen deze twee sectoren en geven banken slechts beperkt de ruimte om in crypto te handelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.