Slimme memecoin investeerder maakt miljoenen winst binnen een dag

PPieter 1 augustus 2023 08:22

Een crypto trader heeft flink kunnen profiteren door alert in te spelen op een memecoin. De trader gebruikte hiervoor de nieuwe layer 2 blockchain van Coinbase. De winst werd voornamelijk behaald door een plotselinge influx van miljoenen aan kapitaal en gebruikers, naar aanleiding van de introductie van een nieuwe memecoin.

Trader maakt miljoenen winst met memecoin

Een crypto trader heeft door het slim inzetten van de nieuwe layer 2 blockchain van Coinbase miljoenen winst weten te maken. Deze winst werd voornamelijk behaald door de plotselinge toestroom van kapitaal en gebruikers, die volgde op de introductie van een nieuwe memecoin. Het succes van deze transactie toont het enorme potentieel dat memecoins kunnen bieden aan alerte investeerders.

Marktkapitalisatie BALD schiet omhoog na tweet

De activiteit op de Base blockchain, de testversie van Coinbase's nieuwe layer 2 blockchain, explodeerde nadat een gebruiker genaamd cheatcoiner een tweet uitstuurde over de memecoin BALD. Dit resulteerde in een stijging van de marktkapitalisatie naar maar liefst $85 miljoen. Cheatcoiner zelf investeerde $500 in het project, wat op het hoogtepunt een waarde van $1,4 miljoen vertegenwoordigde. Dit is een rendement van vier miljoen procent.

Vier wallets verdienen $1 miljoen in een dag

Uit de on-chain data van de memecoin blijkt dat vier wallets in totaal 50 miljoen BALD kochten, nog voor de explosieve prijsstijging. Deze aankoop, ter waarde van $10.000, leverde de eigenaren van de wallets binnen 24 uur maar liefst $1 miljoen op. Dit komt neer op een aanzienlijke winst, wat aantoont dat er grote financiële kansen liggen voor diegenen die tijdig op de juiste memecoins inspelen.

De prijs van de BALD token is inmiddels flink ingezakt, met een daling van 90%. De oorzaak hiervoor ligt grotendeels aan de liquiditeit van de token. De ontwikkelaar verplaatste namelijk een grote hoeveelheid ETH uit de liquidity pool, waardoor de prijzen van BALD van 9 cent naar 1 cent daalden. Toch wisten enkele alerte handelaren hiervan te profiteren door de dip te kopen. Hierdoor ligt de prijs momenteel rond de 4 cent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.