Slimme Ethereum whale vermijdt miljoenenverlies voorafgaand aan marktcrash

PPieter 19 augustus 2023 13:57

Een grote investeerder in Ethereum, ook wel whale genoemd, heeft een omvangrijk verlies weten te vermijden door vlak voor een marktcrash een enorme hoeveelheid Ether te verkopen. Volgens blockchain-analyseplatform Lookonchain, heeft deze whale de markt perfect getimed.

Massieve daling van crypto koersen

De crypto markt ondergaat momenteel een flinke daling, met de bitcoin en ethereum koersen die naar hun laagste punten sinds half juni zijn gedaald. Dit heeft geleid tot grote verliezen voor investeerders, maar een slimme Ethereum whale heeft door perfecte timing een aanzienlijk verlies weten te vermijden.

Whale voorkomt gigantisch verlies

Volgens Lookonchain, een bekend blockchain-analyseplatform, heeft een Ethereum whale een indrukwekkende 22.341 Ether gedumpt vlak voor de markt instortte. Hoewel de whale in dit proces ongeveer 1,7 miljoen aan waarde verloor, lukte het de handelaar om potentiële verliezen te vermijden die hadden kunnen oplopen tot meer dan 5 miljoen dollar.

Ondanks de crash op de cryptomarkt, maakte Ethereum een opmerkelijke comeback. Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvragen voor Exchange-Traded Funds (ETF's) voor Ethereum futures waarschijnlijk gaat goedkeuren. De koers van Ethereum staat nu op 1.660 dollar, iets meer dan 10 procent lager dan een week geleden.

Mogelijke oorzaken van de marktcrash

Als we kijken naar het grotere plaatje, zijn er verschillende factoren die waarschijnlijk hebben bijgedragen aan de marktcorrectie. Een daarvan is dat SpaceX, het ruimtevaartproject van Elon Musk, naar verluidt al zijn bitcoins op de markt heeft gedumpt. Daarnaast heeft de Chinese vastgoedgigant Evergrande een faillissement aangevraagd, wat de angst voor een mogelijke aanstaande renteverhoging heeft doen toenemen. Deze factoren hebben de koersen uiteindelijk donkerrood doen kleuren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.