Slaapkoppen op de Cryptomarkt: Inactieve bitcoin whale komt na 11 jaar weer tot leven

PPieter 23 juli 2023 17:26

Na meer dan een decennium van inactiviteit, is er een opmerkelijke beweging op de cryptomarkt waargenomen. Een zogenaamde 'Bitcoin Whale' heeft een aanzienlijk aantal Bitcoins verplaatst, wat aandacht heeft getrokken van analisten.

Slapende bitcoin whale wordt actief

In een verrassende wending op de cryptomarkt heeft een 'Bitcoin Whale', iemand die een groot aantal bitcoins bezit, een flinke hoeveelheid van deze cryptocurrency verplaatst. Deze zogenaamde 'slapende reus' heeft na meer dan tien jaar van inactiviteit een transactie van maar liefst 1.037 BTC uitgevoerd. Deze beweging werd opgemerkt door Whale Alert, een toonaangevend platform voor crypto-analyse.

De uitgevoerde transactie betrof het verplaatsen van bitcoin van een slapend adres naar een actief adres. In totaal werd er 1.037 BTC verplaatst, wat neerkomt op meer dan 31 miljoen dollar. Dit is een aanzienlijke beweging, vooral gezien het feit dat het adres al meer dan een decennium inactief was. Het roept vragen op over de redenen achter deze plotselinge activiteit.

Mogelijke redenen voor langdurige inactiviteit

Het vasthouden van Bitcoin voor zo'n lange periode kan verschillende redenen hebben. Het kan een langetermijninvestering zijn, waarbij de houder wacht op een significante prijsstijging. Dit wordt ook wel 'HODL' genoemd in de crypto-gemeenschap. Een andere mogelijkheid is dat de eigenaar de toegang tot zijn Bitcoin wallet is verloren, bijvoorbeeld door het verliezen van zijn privésleutel of wachtwoord. Tot slot kan het ook zijn dat iemand in het verleden Bitcoin heeft gekocht en het simpelweg is vergeten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.