Shibarium ziet Groei, maar SHIB Koers Houdt Dalende Trend

PPieter 1 september 2023 14:37

Ondanks de groei van Shibarium, een laag-2 schaaloplossing van het Shiba Inu-netwerk, blijft de koers van het SHIB-token dalen. Met een dagelijks toenemend aantal gebruikers en transacties, blijft de waarde van SHIB echter dalen door bearish in- en uitstromingen van tokens.

Shibarium's succesvolle opleving

Sinds de herlancering heeft Shibarium, de layer-2 schaaloplossing van het Shiba Inu-netwerk, indrukwekkende successen gekend. In een verrassend korte tijd heeft het een Total Value Locked (TVL) van bijna $1,5 miljoen weten te verzamelen. Dit succes is grotendeels toe te schrijven aan DogSwap, de eigen gedecentraliseerde exchange (DEX) van Shibarium. De groei in activiteit en interesse in DogSwap is een positieve indicator voor de vraag naar het native token, SHIB, en kan potentieel een opwaartse druk op de prijs uitoefenen.

Naast de groei van Shibarium's TVL, heeft het netwerk ook een aanzienlijke toename gezien in het aantal actieve adressen. Het aantal is gestegen tot bijna een half miljoen, wat aangeeft dat steeds meer gebruikers Shibarium gebruiken. Daarnaast is het aantal dagelijkse transacties drastisch gestegen van bijna 70.000 op 23 augustus naar meer dan 600.000 slechts een week later. Deze groei in het aantal gebruikers en transacties versterkt het netwerkeffect, waardoor de potentiële waarde van het netwerk exponentieel kan toenemen.

Bearish trend in SHIB-tokenstromen

Ondanks de positieve ontwikkelingen op het Shibarium-netwerk, toont de SHIB-token een bearish trend in termen van tokenstromen. Volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform Santiment is er een aanzienlijk verschil van 27 miljoen tokens tussen de inkomende (29,25 miljoen in totaal) en uitgaande stromen (2 miljoen in totaal) op beurzen. Dit significante verschil wordt over het algemeen als bearish geïnterpreteerd, omdat een verhoogde instroom van tokens op beurzen kan duiden op een mogelijke verkoop van SHIB-tokens door investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.