Shiba Inu's Shibarium: een turbulente lancering

PPieter 17 augustus 2023 12:32

Shiba Inu heeft hun nieuwe layer-2 oplossing, Shibarium, gelanceerd. Ondanks een aantal opstartproblemen lijkt deze ontwikkeling de koers van de voormalige mememunt echter niet te beïnvloeden.

Shiba Inu's ambitieuze stap met Shibarium

De ontwikkelaars achter Shiba Inu hebben een grote stap gezet in hun ambitie om meer te worden dan alleen een memecoin. Met de lancering van Shibarium, hun eigen layer-2 oplossing op het Ethereum netwerk, leggen ze de fundering voor een volledig 'Shiba Inu ecosysteem'. Dit nieuwe netwerk, dat naar verluidt sneller en goedkoper is dan vergelijkbare systemen, belooft een spannende ontwikkeling te zijn in de wereld van cryptocurrency.

Shibarium is niet zomaar een nieuwkomer in de wereld van layer-2 oplossingen. Volgens de ontwikkelaars overtreft het netwerk zelfs Polygon, een van de bekendste layer-2 protocollen, in snelheid en kosten. De prestaties van een layer-2 netwerk zijn echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal validators en het aantal verwerkte transacties, dus deze claims moeten met enige voorzichtigheid worden bekeken.

SHIB koers onbewogen ondanks Shibarium lancering

Ondanks de grote stappen die Shiba Inu heeft gezet met de lancering van Shibarium, lijkt de koers van SHIB niet te reageren. Sterker nog, de koers lijkt zelfs flink in te zakken. Dit kan echter te maken hebben met de algemene daling van de cryptomarkt of eventuele opstartproblemen met Shibarium. Dit toont eens te meer aan dat de cryptomarkt vol onvoorspelbare gebeurtenissen zit.

Opstartproblemen bij lancering Shibarium

De lancering van een nieuw netwerk zoals Shibarium gaat niet altijd zonder slag of stoot. In dit geval lijkt het netwerk momenteel stil te liggen en er zijn meldingen van gebruikersassets die vastzitten in het netwerk. Dit zijn zorgwekkende signalen die mogelijk een invloed hebben op de stabiliteit en het succes van Shibarium op de lange termijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.