SEC onder druk: beslissing over Bitcoin-ETF's nadert

PPieter 19 juli 2023 12:17

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een uitdagende taak voor de boeg. Het moet binnen 45 dagen een besluit nemen over zes verschillende aangevraagde spot voor spot Bitcoin-ETF's, met aanvragen van onder andere BlackRock's, 's werelds grootste vermogensbeheerder.

SEC geconfronteerd met deadline voor Bitcoin-ETF's

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt momenteel overspoeld met aanvragen voor Bitcoin-ETF's. Deze beursgenoteerde fondsen vertegenwoordigen een nieuw type investering in de crypto-munteenheid die potentiële beleggers aantrekt. De SEC heeft nu de zware taak om binnen 45 dagen een beslissing te nemen over deze aanvragen. De klok tikt duidelijk voor de SEC, maar het is nog steeds onduidelijk of ze snel een beslissing zullen nemen.

Mogelijke vertraging in de SEC-beslissing

Ondanks de druk om snel een beslissing te nemen over de Bitcoin-ETF's, is er een grote kans dat de SEC de beslissing zal uitstellen. Dit patroon heeft zich in het verleden al een paar keer voorgedaan, waarbij de financiële waakhond zelfs het recht heeft om het nemen van een beslissing met 240 dagen uit te stellen. Dit zou kunnen leiden tot meer onzekerheid en volatiliteit in de crypto-markt.

Hoop op goedkeuring door deelname van Blackrock

Ondanks de potentiële vertraging, is er ditmaal meer hoop op een goedgekeurde ETF. Dit komt vooral door de deelname van Blackrock, 's werelds grootste vermogensbeheerder met een indrukwekkend hoog acceptatiepercentage voor ETF's. Als het bedrijf zijn gewicht in de schaal kan leggen, kan dit de kans op goedkeuring aanzienlijk vergroten.

Een recente publicatie zorgde voor een kortstondige paniek op de cryptomarkt. Er was een document gepubliceerd dat suggereerde dat Coinbase, een grote crypto-beurs, de ETF's zou gaan faciliteren. De publicatie gaf echter de indruk dat de ETF's waren afgewezen, wat leidde tot een korte daling van de markt. Gelukkig werd snel duidelijk dat het om een vals alarm ging en herstelde de markt zich snel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.