Scaramucci's optimistische visie: Bitcoin is de toekomst van goud

PPieter 24 september 2023 11:01

Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, blijft ondanks de recente prijsdalingen en negativiteit rondom cryptocurrency, rotsvast achter Bitcoin staan. Hij deelde zijn inzichten onlangs op de Messari Mainnet conferentie in New York.

Jongeren maken Bitcoin mainstream

Scaramucci gelooft in de stabiliteit en toekomst van Bitcoin. Volgens hem zullen jonge generaties Bitcoin even mainstream maken als de oudere generaties het internet hebben gemaakt. Hij voorziet een 'opmerkelijk bullish' toekomst voor Bitcoin in de komende 10 tot 20 jaar. Deze voorspelling is gebaseerd op de huidige acceptatiegraad van Bitcoin, die hij vergelijkt met het niveau van internetacceptatie in 1998.

Bitcoin: de nieuwe gouden standaard

Scaramucci erkent de huidige macro-economische uitdagingen waarmee Bitcoin en andere cryptocurrencies worden geconfronteerd, waaronder stijgende rentetarieven en negatieve sentimenten rondom crypto-adoptie. Ondanks deze obstakels ziet hij Bitcoin als 'beter dan goud', verwijzend naar de sterke waardestijging van goud sinds het einde van de goudstandaard. Beide worden vaak vergeleken als hedge tegen inflatie en als waardeopslag.

Scaramucci ziet een helder toekomstbeeld voor Bitcoin ETF's. Hij stelt dat als elke Wall Street firma een Bitcoin ETF in hun aanbod heeft, dit het speelveld voor Bitcoin enorm zal verbreden. Het feit dat er al tal van Bitcoin ETF’s wereldwijd zijn gelanceerd, maar dat een Bitcoin spot ETF nog zijn intrede moet doen in de Amerikaanse markt, is een belangrijk aandachtspunt. Na Grayscale's overwinning op de SEC vorige maand, lijkt het waarschijnlijker dat een dergelijke spot ETF dit jaar nog zal verschijnen, aldus Scaramucci.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.