Scaramucci ziet bitcoin stijgen tot marktwaarde van $15.000 miljard

PPieter 17 oktober 2023 12:41

Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, voorspelt een enorme groei van de marktkapitalisatie van bitcoin, naar een waarde van $15.000 miljard. Dat betekent volgens de miljardair een stijging van maar liefst 2.660% ten opzichte van de huidige waarde.

Bitcoin kan stijgen naar $15 biljoen

Anthony Scaramucci, oprichter en managing partner van SkyBridge Capital, ziet een glansrijke toekomst voor Bitcoin. Volgens hem kan de marktkapitalisatie van de cryptocurrency gemakkelijk naar de $15 biljoen ($15.000 miljard) gaan, wat een stijging van maar liefst 2.660% betekent ten opzichte van de huidige marktwaarde van $540 miljard.

Volgens Scaramucci heeft Bitcoin de potentie om in waarde veel meer te zijn dan goud. Hij ziet de cryptocurrency als een mogelijke spaaroptie. Echter, hij gelooft niet dat Bitcoin ooit de universele geldstandaard zal worden. Dit toont een gematigd optimisme over de toekomst van Bitcoin, met enige voorbehoud over de volledige adoptie ervan in de economie.

Prijs per Bitcoin: $700.000?

In zijn voorspelling rekent Scaramucci met de maximale supply van Bitcoin munten. Als hij het totale biljoenenbedrag deelt door deze 21 miljoen coins, dan berekent hij een mogelijke prijs van $700.000 per Bitcoin munt. Een astronomische prijs, maar volgens de miljardair niet onmogelijk.

Huidig financieel systeem 'kapot'

Scaramucci is kritisch over het huidige financiële systeem, dat volgens hem 'kapot' is. Hij roept op tot sterk leiderschap om een verandering op gang te brengen. Echter, hij verwacht dat een dergelijke verandering wel 15 tot 20 jaar kan duren. Ondanks zijn optimisme over Bitcoin, ziet hij dus een langzaam proces van verandering in het financiële systeem.

Scaramucci's blik op de cryptomarkt is veranderd na de recente ontwikkelingen binnen zijn eigen bedrijf. FTX Ventures kocht in september een aandeel van 30% in SkyBridge, vlak voordat de beurs faillissement aanvroeg. Scaramucci verwacht dat oud-CEO Bankman-Fried schuld zal bekennen en veroordeeld zal worden. Dit heeft ongetwijfeld invloed op zijn visie op de markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.