Samourai Wallet brengt innovatie met atomic swaps tussen Bitcoin en Monero

PPieter 8 augustus 2023 02:42

Samourai Wallet is bezig met de implementatie van atomic swaps tussen Bitcoin en Monero, een ontwikkeling die mogelijk voor extra privacy zorgt maar ook controverse veroorzaakt in de crypto-community.

Samourai Wallet introduceert Bitcoin-Monero atomic swaps

Samourai Wallet, een open-source Bitcoin wallet, staat bekend om zijn focus op privacy. Het voegt nu een nieuwe functie toe: atomic swaps met Monero. Deze functie heeft echter tot controverse geleid binnen de crypto-community, aangezien sommige Bitcoin-gebruikers het ongepast vinden om andere cryptovaluta dan Bitcoin te gebruiken.

Geen Monero-balans in Samourai Wallet

Belangrijk om op te merken is dat Samourai Wallet geen Monero-balans zal hebben. Gebruikers die de atomic swap willen uitvoeren, zullen dit moeten doen met een externe wallet. Dit betekent dat de wisseltransactie buiten de Samourai Wallet plaatsvindt.

Een lid van de Monero-community, bekend als Pokkst, had al eerder een reeks cryptische computercode gepubliceerd. Hoewel de details niet volledig bekend zijn, lijkt het erop dat deze code verband houdt met de geplande implementatie van atomic swaps in Samourai Wallet.

Het nieuws over de implementatie van Monero atomic swaps in Samourai Wallet heeft tot gemengde reacties geleid in de crypto-community. Giacomo Zucco, een bekende Bitcoiner, ging zelfs zover dat hij suggereerde dat de wallet 'gecompromitteerd' zou kunnen zijn, wat heeft geleid tot een krachtige ontkenning van Samourai Wallet.

Interesse in de nieuwe swap-functie

Ondanks de controverse lijkt er interesse te zijn in de nieuwe functie. Verschillende Twitter-gebruikers hebben al aangegeven hun Bitcoin of Monero in te willen zetten voor de atomic swaps. Dit suggereert dat er liquiditeit zou kunnen zijn voor deze nieuwe functie, wat positief is voor de bredere adoptie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.