Robert Kiyosaki voorspelt een Bitcoin-koers van $135.000

PPieter 22 oktober 2023 07:07

Robert Kiyosaki, bekend om zijn boek 'Rich Dad Poor Dad', is optimistisch over de toekomst van Bitcoin en voorspelt een mogelijke stijging tot $135.000. Ook ziet hij potentieel in de waarde van goud en zilver.

Kiyosaki voorspelt stijging Bitcoin

Robert Kiyosaki, de gerespecteerde auteur van het beroemde financiële boek 'Rich Dad Poor Dad', heeft een positieve toekomstvisie voor Bitcoin. Hij gelooft dat de cryptomunt een potentieel heeft om tot een indrukwekkende koers van $135.000 te stijgen. Dit optimisme is gebaseerd op zijn kritische visie op traditionele valuta, voornamelijk de Amerikaanse dollar, en zijn vertrouwen in de waarde van cryptogeld.

Optimisme voor goud en zilver

Naast zijn voorspellingen voor Bitcoin, ziet Kiyosaki ook potentieel in grondstoffen zoals goud en zilver. Hij voorspelt dat de prijs van goud kan stijgen naar $3.700 per ons, terwijl het op dit moment net onder de $2.000 wordt verhandeld. Wat zilver betreft, voorspelt de auteur een verdrievoudiging van de waarde naar $68 per ons. Volgens Kiyosaki kunnen deze grondstoffen dienen als een hedge tegen de devaluatie van fiat valuta zoals de dollar.

Scepticisme rondom traditionele valuta

Kiyosaki staat bekend om zijn sceptische houding ten aanzien van traditionele valuta, voornamelijk de Amerikaanse dollar. Hij heeft vaak zijn bezorgdheid geuit over het monetaire beleid, zoals de aanhoudende geldcreatie door de centrale banken, dat volgens hem de waarde van de dollar ondermijnt. Kiyosaki gelooft dat dit beleid inflatie en financiële instabiliteit veroorzaakt, waardoor de koopkracht van de dollar afneemt.

De Amerikaanse auteur gelooft dat de waarde van grondstoffen en Bitcoin extra wordt gevoed door de stijgende spanningen in het Midden-Oosten. Dit komt omdat deze activa als een veilige haven fungeren in onzekere tijden. Hierdoor kunnen ze bescherming bieden tegen de devaluatie van traditionele valuta en de financiële instabiliteit die door dergelijke spanningen kan worden veroorzaakt.

Naast de stijging van Bitcoin, heeft ook de prijs van goud een opmerkelijke stijging gezien; de goudprijs heeft een historisch record bereikt van bijna 60.000 euro per kilo. Deze stijging, gedreven door de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, markeert een toename van 3,7%, waarmee het vorige record, gevestigd tijdens de Amerikaanse bankencrisis, is overschreden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.