Ripple's subtiele signalen naar een mogelijke beursintroductie

TTijmen 4 november 2023 07:02

Er zijn aanwijzingen dat Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, zich mogelijk voorbereidt op een beursgang. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, suggereren recente bedrijfsactiviteiten, waaronder fusies, overnames en specifieke vacatures, dat het bedrijf zich opmaakt voor een grote financiële stap.

Ripples strategische M&A zetten

Volgens Lewis Jackson, een invloedrijke stem in de XRP-gemeenschap, zijn er indicaties dat Ripple zich klaarmaakt voor een beursintroductie. Hij merkt op dat het bedrijf onlangs Metaco heeft overgenomen en geprobeerd heeft Fortress Trust over te nemen. Hoewel deze laatste poging niet succesvol was, zijn dergelijke acties vaak een teken dat een bedrijf zich opmaakt voor een IPO.

Vacatures onthullen Ripples groeistrategie

Jackson baseert zijn conclusies mede op recent door Ripple geplaatste vacatures, die wijzen op een strategische positionering voor groei. Sleutelrollen zoals ‘Director of Corporate Development’ en ‘Manager of Corporate Development’ wijzen op een mogelijke uitbreiding door middel van fusies en overnames, een veelvoorkomende stap voor bedrijven die een IPO overwegen.

Ripple's recruitment inspanningen hebben de aandacht getrokken vanwege hun geografische focus. Het bedrijf is actief op zoek naar directeuren en managers voor haar kantoren in San Francisco, New York City en Londen. Dit heeft geleid tot speculaties dat Ripple mogelijk de New York Stock Exchange (NYSE) op het oog heeft voor zijn IPO, met Londen en Dubai als mogelijke alternatieven.

Juridische successen openen mogelijk de weg voor Ripple

Het is belangrijk om te erkennen dat Ripple's langdurige juridische geschillen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan het afnemen zijn, met recente juridische overwinningen voor het bedrijf. Deze ontwikkelingen kunnen de weg vrijmaken voor een IPO, waardoor het een steeds realistischer scenario wordt.

Voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en misschien XRP of een andere crypto willen kopen, is er een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.