Ripple zet zijn zinnen op de Amerikaanse markt

PPieter 20 juli 2023 19:11

Cryptogeld- en overschrijvingsdienst Ripple plant uitbreiding naar de Amerikaanse markt na een recente uitspraak dat hun XRP-token niet per se een 'effect' is. De hoop is om dit kwartaal al in gesprek te gaan met mogelijke klanten.

Ripple ziet nieuwe kansen in VS

Ripple heeft nieuwe hoop op zakelijk succes in de VS na een recente, baanbrekende uitspraak waarin het XRP-token van het bedrijf niet per se als 'effect' wordt beschouwd. Volgens Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, is het bedrijf nu klaar om potentiële klanten te benaderen die geïnteresseerd zijn in het integreren van hun oplossingen. Dit kan financiële instellingen of potentiële klanten het vertrouwen geven om in gesprek te gaan over hun bestaande problemen rond grensoverschrijdende waardeoverdrachten en de hoge kosten die daarmee vaak gepaard gaan.

Ripple's expertise in betalingsoplossingen

Ripple is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen en zorgt voor liquiditeit voor crypto-naar-fiat en fiat-naar-crypto hubs. Daarnaast heeft het bedrijf een platform ontworpen voor centrale bank digitale valuta (CBDC) en stablecoins. De Republiek Palau heeft zich al aangesloten bij Ripple om dit platform te gebruiken voor het uitgeven van zijn eigen CBDC.

Post-rechtszaak plannen van Ripple

Ripple hoopt na het afronden van de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die het bedrijf naar schatting $200 miljoen heeft gekost, klanten in de VS te werven. De meerderheid van Ripple's omzet komt van klanten buiten de VS, maar ongeveer de helft van haar 900 werknemers bevindt zich nog steeds in het land. Interne gesprekken en onderhandelingen zouden nu al volop aan de gang zijn, in de hoop dat deze zullen leiden tot concrete zakelijke kansen.

Als gevolg van de baanbrekende uitspraak werd het XRP-token opnieuw genoteerd op verschillende beurzen in de VS, waaronder marktleider Coinbase, die het token in januari 2021 had verwijderd vanwege de rechtszaak. Andere Amerikaanse beurzen, zoals Kraken en Bitstamp USA, volgden het voorbeeld van Coinbase. Desondanks moet Ripple nog een schikking treffen met de SEC over de zogenaamde 'institutionele verkopen' van XRP die het bedrijf direct aan zijn klanten heeft gedaan, voor een totaalbedrag van meer dan $700 miljoen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.