Ripple verwacht grote upgrade: aan de community de keuze

PPieter 11 september 2023 13:07

Ripple, het team achter het XRP Ledger, is van plan een grote upgrade te implementeren om gedecentraliseerde finance (DeFi) op het platform te verbeteren. De community krijgt de kans om te stemmen of deze upgrade doorgevoerd moet worden of niet.

Ripple werkt aan upgrade ondanks rechtszaak

Hoewel Ripple nog verwikkeld is in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft het team achter de schermen hard werken. Ze hebben onlangs via een tweet aangekondigd dat er een nieuwe update voor het XRPL-netwerk in de maak is. Deze update, de XLS-30, heeft als doel de gedecentraliseerde financiën (DeFi) op het platform te verbeteren. De community krijgt de kans om te stemmen of deze upgrade doorgevoerd moet worden of niet.

De mogelijke upgrade heeft te maken met een voorgestelde wijziging voor een Automated Market Maker (AMM) grootboek, dat in 2022 is voorgesteld. Een AMM is een slim contract dat liquiditeit moet bieden in de gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) van het netwerk. Denk hierbij aan een soort Uniswap, maar dan voor XRP. Het AMM-grootboek heeft een pool van twee activa en stelt gebruikers in staat om tussen deze twee te wisselen tegen een wisselkoers die is bepaald door een formule.

Ondersteuning vanuit Ripple's CTO

David Schwartz, CTO van Ripple, heeft laten weten achter de nieuwe functie te staan. Hij heeft het geprezen als de 'meest gekoesterde' functie van XRPL. Een belangrijk onderdeel van deze update is XLS-30d, een technische standaard die de mogelijkheid biedt om liquiditeit aan decentrale beurzen (DEX’s) te bieden door de introductie van een revolutionair veilingmechanisme.

Succesvolle implementatie van XLS-30d protocol

Na een uitgebreide veiligheidscontrole is het XLS-30d protocol succesvol geïmplementeerd en getest op het XRP Ledger testnetwerk. Dit toont aan dat het protocol robuust en klaar is voor een bredere uitrol. Dit markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en optimalisatie van het XRPL ecosysteem.

Ripple is continu bezig met het versterken van haar positie op de markt. Onlangs heeft het bedrijf zijn greep op de Amerikaanse markt versterkt door de acquisitie van Fortress Trust op 8 september. Dankzij deze overname heeft Ripple nu toegang tot extra licenties, waaronder een prominente licentie uit Nevada die Fortress Trust toestaat om financiële activa te beheren. Hierdoor kan Ripple haar indrukwekkende portfolio uitbreiden met meer dan 30 licenties in de Verenigde Staten en haar positie als belangrijke speler in de financiële sector verder versterken.

Ripple en SBI Remit versterken samenwerking

Parallel aan de samenwerking met Fortress Trust, is Ripple ook bezig met het verdiepen van de samenwerking met SBI Remit, een dochteronderneming van de Japanse crypto-beurs SBI VC Trade. De entiteiten hebben het ambitieuze plan om een remittance-dienst te lanceren in Vietnam, Indonesië en de Filipijnen, waarmee ze hun engagement in de Aziatische markt benadrukken en tegelijkertijd inspelen op de groeiende behoefte aan efficiënte en betrouwbare remittance-oplossingen in de regio.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.