Ripple vecht terug: Geen 'bijzondere omstandigheden' in XRP-zaak

TTijmen 3 september 2023 10:16

Ripple, het bedrijf achter XRP, strijdt terug tegen de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC), die een versnelde behandeling van hun beroep in de lopende rechtszaak wil. Ripple betoogt echter dat er geen 'uitzonderlijke omstandigheden' zijn die een dergelijke actie rechtvaardigen.

Overwinning voor Ripple in juli

In juli werd er een belangrijke beslissing genomen in de al lang slepende rechtszaak tussen Ripple en de SEC. De rechter oordeelde dat de verkoop van XRP tokens op cryptocurrency exchanges in de meeste gevallen niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. Dit was een grote overwinning voor Ripple en de houders van XRP, die al lang onder druk stonden van de aanhoudende juridische strijd.

SEC wil versneld beroep

De SEC was echter niet tevreden met de uitspraak en kondigde aan in hoger beroep te gaan. De toezichthouder vraagt om een versnelde behandeling van dit beroep, wat een ongebruikelijke stap is in dergelijke rechtszaken. Normaal gesproken worden beroepen pas behandeld na afloop van de rechtszaak, tenzij er sprake is van 'uitzonderlijke omstandigheden'.

Ripple maakt bezwaar tegen SEC-verzoek

Op 1 september hebben de advocaten van Ripple bezwaar aangetekend tegen het speciale verzoek van de SEC. Ze stellen dat de SEC niet duidelijk maakt waarom er sprake zou zijn van 'uitzonderlijke omstandigheden' en dat hun verzoek alleen gebaseerd is op ontevredenheid over de uitspraak in juli. Volgens Ripple's advocaten zijn er geen 'uitzonderlijke omstandigheden' die een versnelde behandeling van het beroep rechtvaardigen.

Het lot van de rechtszaak ligt nu in handen van de rechter, die moet beslissen of de rechtszaak moet worden stilgelegd om het beroep van de SEC te behandelen. De kans dat de rechter dit daadwerkelijk zal doen, lijkt echter klein. In eerdere mededelingen gaf de rechter te kennen dat hij in het tweede kwartaal van 2024 een juryoordeel wilde geven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.