Ripple stuurt massaal XRP naar crypto-exchanges: een voorbode voor een prijsdaling?

TTijmen 18 oktober 2023 14:27

Ripple, de crypto-gigant bekend om zijn cryptovaluta XRP, heeft deze week een aanzienlijke hoeveelheid van zijn eigen token naar meerdere crypto-exchanges gestuurd. Marktparticipanten houden hun adem in, vrezend voor een mogelijke prijsdaling als gevolg van een mogelijke verkoop van deze tokens.

Ripple stuurt XRP naar exchanges

Ripple heeft onlangs een aanzienlijke hoeveelheid van zijn eigen token, XRP, naar meerdere cryptocurrency-exchanges gestuurd. Volgens gegevens van XRPScan heeft Ripple deze week een flink bedrag aan XRP naar de markten gestuurd. Deze actie heeft de angst bij handelaars en investeerders aangewakkerd dat Ripple op het punt staat een grote hoeveelheid XRP te verkopen, wat de prijs van de token mogelijk kan beïnvloeden.

Ripple heeft sinds 2017 ongeveer de helft van alle XRP in een digitale kluis, ofwel de 'escrow', opgeslagen. Elke maand komt 1 miljard XRP vrij uit de kluis, wat betekent dat na verloop van tijd alle 55 miljard XRP weer beschikbaar zal zijn. Toch kiest het bedrijf er regelmatig voor om een deel van de tokens weer in de kluis te plaatsen. In dit geval heeft Ripple 800 miljoen XRP opnieuw vastgezet en 200 miljoen XRP beschikbaar gesteld voor de markt.

75 miljoen XRP naar exchanges

Ripple heeft afgelopen maandag 75 miljoen XRP, met een huidige waarde van bijna 35 miljoen euro, naar verschillende cryptocurrency-exchanges gestuurd. De ontvangende partijen waren onder andere Bitstamp, Bitso, Independent Reserves en BTC Markets. Deze actie heeft speculatie aangewakkerd over de mogelijke toekomstige verkoop van deze tokens.

Onzekerheid rondom de verkoop van XRP

Het blijft speculatief of Ripple de verzonden XRP daadwerkelijk heeft verkocht. Hoewel de data aantoont dat de XRP naar de exchanges is verstuurd, is er geen concrete informatie of de tokens ook daadwerkelijk zijn verkocht. Dit heeft geleid tot verdere onzekerheid en speculatie op de cryptomarkt.

Ripple behaalde eerder deze zomer een grote overwinning in zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechter oordeelde dat de secundaire verkoop van XRP, via exchanges, niet valt onder de Amerikaanse effectenwetgeving. Dit zorgde voor een flinke stijging van de XRP koers, maar helaas is de koers inmiddels weer terug bij af, en is alle winst van die periode weer ingeleverd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.