Ripple onthult de waarde van Centrale Bank Digitale Valuta

PPieter 21 november 2023 07:46

Terwijl de traditionele financiële wereld en de cryptosector steeds meer verweven raken, benadrukt Ripple het belang van Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC's). De visie van Ripple op CBDC's en hun rol in het bevorderen van financiële inclusie kan verrassen.

Ripple dringt aan op financiële inclusie via CBDC's

James Wallis, Ripple’s vicedirecteur van Central Bank Engagements, speelt een cruciale rol in de CBDC-projecten wereldwijd. In een recente YouTube-video legt hij uit dat CBDC's bijdragen aan financiële inclusie, doordat zij meer mensen toegang tot het financiële systeem verschaffen tegen lagere kosten. Dit bevordert niet alleen de economie, maar versterkt ook de financiële zekerheid van individuen, vooral in landen waar veel mensen geen bankrekening hebben.

Ripple neemt actieve rol in CBDC-ontwikkeling

Ripple is actief betrokken bij de ontwikkeling van CBDC’s en werkt momenteel samen met centrale banken uit diverse landen, waaronder Bhutan, Palau, Montenegro, Colombia en Hong Kong. Recentelijk koos de National Bank of Georgia Ripple als adviseur voor haar CBDC-project. Dit onderstreept Ripple's invloed en betrokkenheid bij deze instituten.

Terwijl Ripple en andere voorstanders de voordelen van CBDC's benadrukken, zijn er ook zorgen. Sommige critici, waaronder denktanks en politici in de Europese Unie, zien CBDC's als een bedreiging voor de financiële vrijheid of twijfelen aan hun nut, aangezien zij geloven dat het huidige financiële systeem voldoende functioneert.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.