Ripple en SUPER HOW bundelen krachten voor baanbrekend CBDC-project Axiology

PPieter 24 juli 2023 12:27

Ripple Labs en onderzoeksbedrijf SUPER HOW hebben samengewerkt aan een baanbrekend project genaamd Axiology. Dit project beoogt het testen en uitgeven van cryptocurrencies, CBDC's en stablecoins om toezichthouders vertrouwen te geven in de zekerheid van deze financiële instrumenten.

Ripple en SUPER HOW lanceren Axiology

Ripple Labs en het onderzoeksbedrijf SUPER HOW hebben samengewerkt aan een innovatief project genaamd Axiology. Het doel van dit project is om cryptocurrencies, digitale valuta's van centrale banken (CBDC's) en stablecoins te testen en uit te geven. Deze samenwerking is een stap in de richting van het versterken van het vertrouwen van toezichthouders, met name te midden van de anti-fraude initiatieven van de Europese Unie. Het uiteindelijke doel van Axiology is om toezichthouders het volste vertrouwen te geven in de veiligheid en zekerheid van deze financiële instrumenten.

Het hart van het Axiology-project ligt in zijn getokeniseerde handels- en afwikkelingsinfrastructuur. Deze innovatieve opzet stelt meerdere lagen in staat om naast elkaar te bestaan binnen het huidige kapitaalmarktstelsel. Dit bevordert synergieën, procesefficiëntie en het potentieel voor nieuwe bedrijfsmodellen. Door gebruik te maken van deze geavanceerde technologische laag, streeft Axiology ernaar een robuust ecosysteem te creëren dat naadloze integratie en operationele effectiviteit bevordert.

Axiology integreert XRP Ledger technologie

Een belangrijk aspect van Axiology is het gebruik van de XRP Ledger (XRPL) technologie. Deze integratie toont tastbare, real-world toepassingen van tokenisatie en digitale activa. Het onderstreept de toewijding van het project om gebruik te maken van geavanceerde technologieën om efficiëntie, veiligheid en transparantie binnen het financiële ecosysteem te verbeteren.

Samenwerking voor innovatie in crypto- en CBDC-landschap

Door samen te werken aan het Axiology-project, streven Ripple en SUPER HOW ernaar om de grenzen van het crypto- en CBDC-landschap te verleggen. Ze beogen innovatie te stimuleren en tegelijkertijd vertrouwen en geloof onder toezichthouders en belanghebbenden te bevorderen. Dit project zal waardevolle inzichten bieden voor toekomstige implementaties van CBDC's, die vervolgens door Europese banken kunnen worden overgenomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.