Ripple duikt samen met FIFA, Mastercard en Snoop Dogg de metaverse in

PPieter 19 juli 2023 15:17

Ripple gaat een volgende stap in de wereld van de metaverse. Samen met FIFA, Mastercard, Snoop Dogg en Keanu Reeves stapt het bedrijf in een nieuw partnership met het platform voor metaverse technologie, Futureverse.

Ripple stapt in metaverse met Futureverse

Na de succesvolle uitslag in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zet Ripple alweer een nieuwe stap. Dit keer door een partnership aan te gaan met het metaverse platform Futureverse. Futureverse heeft als doel om kunstmatige intelligentie te gebruiken om de opkomende virtuele wereld levendig te houden. De tools die ze ontwikkelen moeten muziek, objecten, personages en animaties genereren en verbeteren voor hun metaverse.

Bekende namen investeren in Futureverse

Om het project te financieren, is Futureverse een investeringsronde gestart. Tijdens de eerste ronde heeft het bedrijf meer dan $54 miljoen kunnen ophalen. Onder de investeerders bevinden zich Ripple Labs, Mastercard, FIFA, en de beroemdheden Keanu Reeves en Snoop Dogg. Ook het groeikapitaalfonds 10T Holdings heeft een flink bedrag in het bedrijf geïnvesteerd.

De token van Ripple, XRP, zal een rol gaan spelen in de economie van de metaverse. Dit komt goed uit, aangezien de waarde van de munt flink is gestegen na een positieve uitspraak in de rechtszaak van Ripple. Ondanks dat de hype rondom metaverse projecten wat is afgenomen, hoopt Ripple samen met Futureverse nieuw leven in deze sector van de crypto industrie te blazen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.