Ripple CEO pleit voor duidelijke cryptoregels na rechterlijke uitspraak

PPieter 18 juli 2023 10:37

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Labs, heeft de recente rechterlijke uitspraak in de zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geprezen als een overwinning voor de cryptowereld. Hij roept op tot duidelijke regulering in plaats van repressieve handhaving.

CEO Ripple prijst uitspraak SEC zaak

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Labs, heeft tijdens een interview met CNBC zijn reactie gegeven op een recente belangrijke uitspraak in de zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij beschouwde de uitspraak, waarbij werd gesteld dat de geautomatiseerde, open-marktverkopen van XRP niet als effecten worden beschouwd, als een grote overwinning voor de cryptomarkt. Deze uitspraak is volgens Garlinghouse een realiteitscheck voor de SEC.

Oproep tot duidelijke cryptoregulering

In reactie op de uitspraak drong Garlinghouse aan op duidelijke richtlijnen voor de crypto-industrie. Hij stelde dat het reguleren van de sector door middel van handhaving zinloos is. In plaats daarvan pleit hij voor duidelijke wetten die het voor ondernemers mogelijk maken om binnen de regels te opereren. Hij hoopt dat deze uitspraak het wetgevingsproces zal bevorderen.

Verder bekritiseerde Garlinghouse de talrijke handhavingsacties van de SEC, bewerend dat deze de innovatie binnen de digitale activa-industrie hebben belemmerd. Volgens hem zullen er door duidelijke regels meer use-cases voor blockchain-technologie mogelijk zijn. Garlinghouse gelooft dat de huidige aanpak van de SEC de innovatie in de Verenigde Staten heeft onderdrukt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.