Recordbrekend Bitcoin futures-ETF: Groot geld toont interesse

TTijmen 1 december 2023 10:46

Bitcoin (BTC) futures-ETF's trekken de aandacht als een nieuwe speler haalt een recordbedrag aan activa onder beheer, wat de groeiende interesse van grote investeerders in cryptovaluta bevestigt.

Bitcoin spot-ETF's: Optimisme, maar nog geen zekerheid

De aankomst van Bitcoin spot-ETF's is al sinds afgelopen zomer een hot topic in de cryptomarkt. Ondanks dat de definitieve groene licht nog niet gegeven is, bestaan er reeds beursfondsen die gebaseerd zijn op Bitcoin futures. Dit type fondsen heeft al grote aantrekkingskracht op investeerders, wat de groeiende interesse voor cryptovaluta onderstreept.

Record voor ProShares' Bitcoin ETF

Het gaat goed met de Bitcoin Strategy ETF van ProShares, ook bekend als BITO. Dit fonds, dat genoteerd staat aan de Chicago Mercantile Exchange (CME), had deze week een recordbedrag van 1,47 miljard dollar aan activa onder beheer. Dit overtreft het vorige record dat in december 2021 werd gezet, wat duidt op een toenemende belangstelling voor Bitcoin onder institutionele investeerders.

Hoewel BITO ongetwijfeld in de schijnwerpers staat, is het niet het grootste fonds op de markt. Dat eer gaat naar Grayscale's GBTC, dat op dit moment een indrukwekkende marktwaarde van ruim 23 miljard dollar heeft. Ondertussen zijn er meerdere aanvragen voor Bitcoin spot-ETF's ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Analisten zijn optimistisch over de kans op goedkeuring, wat kan leiden tot grote koersstijgingen in de toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.