Recordaantal zoekopdrachten naar Bitcoin: de onderliggende redenen onthuld

PPieter 15 september 2023 08:12

Het aantal paginaweergaven van Bitcoin op Wikipedia bereikte vorige week een recordhoogte ondanks de huidige lagere koers. Zoektochten naar de cryptoreus zijn met name toegenomen vanwege de groeiende mogelijkheid van een spot bitcoin ETF. Maar wat is de connectie tussen deze ontwikkelingen?

Bitcoin Wikipedia-pagina ziet recordaantal bezoekers

Ondanks dat de Bitcoin koers momenteel lager staat dan eerder dit jaar, is het aantal paginaweergaven op de Wikipedia-pagina van Bitcoin vorige week naar nieuwe hoogten gestegen. Op 9 september noteerde de Bitcoin-pagina maar liefst een totaal van 7.830 weergaven, het hoogste cijfer van dit jaar. Deze toename is een interessante ontwikkeling, gezien de huidige omstandigheden van de Bitcoin koers.

Mogelijke komst van spot Bitcoin ETF drijft interesse

The Block, een bekend crypto-analyseplatform, gaf mogelijke verklaringen voor deze plotselinge belangstelling voor Bitcoin. Ze suggereerden dat de stijging van het aantal paginaweergaven te maken zou kunnen hebben met de toenemende kans op een spot bitcoin ETF. Deze ontwikkeling zou mensen aanzetten om meer op te zoeken over Bitcoin en zichzelf te informeren over de mogelijke effecten van een dergelijk beursfonds.

Grayscale's rechtszaak tegen de SEC biedt nieuwe hoop

Grayscale, een prominente crypto-vermogensbeheerder, heeft onlangs een rechtszaak gewonnen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin het bedrijf pleitte voor het lanceren van een spot ETF voor Bitcoin. Ondanks dat de SEC alle voorgaande aanvragen voor Bitcoin spot-ETF's heeft afgewezen, is ze nu gedwongen om de aanvraag van Grayscale opnieuw te beoordelen. Dit kan mogelijk de deur openen voor de langverwachte goedkeuring van een Bitcoin spot-ETF.

Het speelveld voor de lancering van een Bitcoin spot-ETF in de VS is verder verhit geraakt. Franklin Templeton, een van 's werelds grootste vermogensbeheerders, heeft zich deze week bij de strijd gevoegd door een aanvraag in te dienen bij de SEC. Dit benadrukt de groeiende interesse van financiële grootmachten in de crypto-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.