Recordaantal Bitcoin Wallets met 10+ BTC: Een Blik op de Stijgende Trend

PPieter 15 oktober 2023 11:16

Een recente tracking van Bitcoin wallets laat een recordaantal wallets met ten minste 10 BTC zien. Deze stijging, ondanks marktvolatiliteit, suggereert een groeiend vertrouwen in de toekomstige waarde van Bitcoin onder kleinere investeerders.

Groei in grote Bitcoin wallets

Het on-chain analysebedrijf Santiment heeft gemeld dat het aantal Bitcoin wallets met minimaal 10 BTC sinds februari 2022 aanzienlijk is toegenomen. Deze groei geeft aan dat, ondanks de volatiliteit van de cryptomarkt, steeds meer investeerders vertrouwen hebben in de waarde van Bitcoin en gestaag hun bezit uitbreiden.

Nieuwe adressen overstijgen 10 BTC

In de periode van februari 2022 tot heden zijn er maar liefst 11,806 nieuwe Bitcoin-wallets bijgekomen die minimaal 10 BTC bezitten. Dit heeft het totale aantal wallets met een saldo van meer dan 10 Bitcoin gestuwd naar een recordaantal van 157,400, wat een stijging van 8.12% betekent in slechts twintig maanden. Deze groei overtreft het vorige record uit 2019 aanzienlijk.

Waarschuwing van Santiment

Hoewel een stijging in het aantal wallets met een saldo van 10 of meer Bitcoin doorgaans interpreteerbaar is als een teken van toegenomen marktbetrokkenheid, merkt Santiment op dat deze toename niet zonder voorbehoud moet worden gezien. De wallets kunnen bijvoorbeeld restanten zijn van grotere transacties of eenmalig aangemaakte, sindsdien inactieve wallets.

Een interessante trend in de cryptowereld is het groeiend aantal inactieve Bitcoin wallets, vooral degenen van de vroege dagen van Bitcoin. Veel van deze wallets zijn in de loop der jaren ongebruikt geraakt, vaak omdat de eigenaren hun wachtwoorden zijn vergeten. Intrigerend genoeg bevatten sommige van deze 'vergeten' wallets meer dan 10 Bitcoin en kunnen ze nu potentieel miljoenen waard zijn.

Het is opmerkelijk dat er gevallen zijn waarin oude, lange tijd inactieve Bitcoin wallets plotseling weer tot leven komen. Hoewel de redenen hiervoor uiteenlopen, draagt dit zonder twijfel bij aan de dynamiek en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.