Recordaantal Bitcoin in handen van lange-termijn investeerders

PPieter 8 augustus 2023 17:22

Een opmerkelijke trend is te zien in de wereld van Bitcoin (BTC) – bijna 30% van de circulerende BTC-voorraad heeft al vijf jaar of langer geen beweging gezien. Bovendien bezitten lange-termijn investeerders momenteel een recordhoeveelheid van maar liefst 75% van alle bitcoins.

Recordhoeveelheid bitcoin bij lange-termijn investeerders

Uit gegevens van blockchain analyse platform Glassnode blijkt dat een ongekende 75% van de huidige bitcoins in handen is van investeerders die voor de lange termijn beleggen. Deze trend illustreert het toenemende vertrouwen in de toekomst van Bitcoin, aangezien deze investeerders waarschijnlijk geloven in een aanhoudende waardestijging van de cryptocurrency.

Grote hoeveelheid 'slapende' bitcoins

Volgens Glassnode is bijna 30% van de circulerende BTC-voorraad al vijf jaar of langer onaangeroerd. Dit betekent dat 5,67 miljoen BTC sinds 2017 niet meer zijn verplaatst. De eigenaren van deze wallets hebben besloten hun bitcoins vast te houden, zelfs tijdens pieken in de koers. Dit wijst op een sterke overtuiging in de waarde van Bitcoin op de lange termijn.

Er is een duidelijke stijging te zien in het aantal mensen dat hun bitcoins voor lange tijd vasthoudt. In het begin van 2022 was dit aantal nog maar 20%, terwijl dit in 2016 slechts 10% was. Het lijkt erop dat het vertrouwen in Bitcoin als lange termijn investering toeneemt naarmate het project langer bestaat en succesvol blijft.

Lange-termijn investeerders en de bull markt

Investeerders die hun bitcoins voor lange tijd vasthouden en niet snel in paniek raken bij koersschommelingen, zijn cruciaal voor een bull markt. Deze groep investeerders beperkt de verkoopdruk, waardoor de prijs van Bitcoin kan stijgen. Historisch gezien zien we vaak een toename van het aantal lange termijn investeerders voordat een bull markt begint.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.