Rechter geeft FTX toestemming om $3,4 miljard aan crypto te verkopen

TTijmen 14 september 2023 14:37

Na de ondergang van de crypto exchange FTX vorig jaar, heeft het nieuwe bestuur groen licht gekregen om hun crypto assets ter waarde van $3,4 miljard te verkopen. De verkoop moet helpen om de schulden van $7 miljard te dekken.

FTX mag crypto assets verkopen

Het nieuwe bestuur van FTX, dat vorig jaar failliet ging, is druk bezig om de schulden van het bedrijf af te lossen. In een poging om geld in te zamelen, heeft een rechter de crypto exchange toestemming gegeven om hun $3,4 miljard aan crypto assets, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), solana (SOL) en andere assets, te verkopen. De verkoop van deze assets zal het bedrijf helpen om een deel van hun enorme schuldenlast van $7 miljard te dekken.

Overzicht van FTX's crypto bezittingen

FTX heeft een indrukwekkend portfolio aan crypto assets. Volgens de rechtbankrapporten heeft het bedrijf momenteel $1,16 miljard aan solana, $560 miljoen aan bitcoin, $192 miljoen aan ethereum en $137 miljoen aan aptos (APT) in bezit. Het plan is om deze tokens op een zo efficiënt mogelijke manier te verkopen, met een wekelijkse limiet van $100 miljoen per token.

Galaxy Digital houdt toezicht op de verkoop

Het verkoopplan van FTX's crypto assets wordt overzien door Galaxy Digital, een grote naam in de crypto wereld. Er wordt verwacht dat de verkoop van de tokens voor de nodige druk op de crypto markten zal zorgen. Hoewel er eerder werd gezegd dat de angst voor een mogelijke dump grotendeels onnodig is, kan het feit dat bitcoin en ethereum niet meetellen in de wekelijkse limiet ervoor zorgen dat er toch druk ontstaat op deze cryptocurrencies.

Voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, speelt geen rol meer in de huidige activiteiten van het bedrijf. Hij wacht momenteel in de gevangenis op zijn proces dat in oktober zal beginnen. Bankman-Fried wordt aangeklaagd voor meerdere overtredingen, waaronder fraude en witwassen. Meerdere voormalige bestuursleden van de exchange hebben toegegeven schuldig te zijn en zullen tegen hem getuigen in de rechtszaak.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.