Prognose van analist Inmortal: Bitcoin koers kan stijgen naar 50.000 dollar na mogelijke correctie

PPieter 28 augustus 2023 13:37

Analist Inmortal voorspelt een mogelijke correctie van de Bitcoin koers naar 20.000 dollar, alvorens een parabolische rally naar de 50.000 dollar zou plaatsvinden. Hierbij spreekt de analist over 'de laatste dip ooit', verwijzend naar de laatste correctie voor de volgende bullrun.

Mogelijke koerscorrectie voor Bitcoin

De bekende analist Inmortal suggereert dat Bitcoin mogelijk een correctie zou ondergaan naar de 20.000 dollar, voordat er een parabolische rally plaats zal vinden naar de 50.000 dollar. Deze voorspelling doet hij op basis van zijn analyse van de huidige Bitcoin-koersontwikkelingen, waarbij hij aangeeft dat we momenteel mogelijk de 'laatste dip ooit' zien. Dit is zijn manier van zeggen dat we mogelijk voor de laatste keer een significante correctie zien voordat de volgende bullrun zal plaatsvinden.

Inmortal geeft aan dat het belangrijk is om eerst de koers te zien dalen voordat de rally zal starten. Volgens zijn grafische analyse voorspelt hij een daling naar de 24.000 dollar, alvorens de rally naar 30.000 dollar zal beginnen. Hierna zal er een flinke correctie volgen naar het niveau van 21.000 dollar. Op het moment van schrijven heeft Bitcoin het moeilijk en wordt er gehandeld op de koers van 25.922 dollar. Echter, het lijkt erop dat de bears bijna geen energie meer hebben om de koers verder omlaag te drukken.

Belangrijke momenten voor Bitcoin in 2024

Het jaar 2024 lijkt van groot belang voor de toekomst van Bitcoin. Dit is het jaar waarin de volgende halving zal plaatsvinden en mogelijk ook de lancering van de Spot Bitcoin ETF door BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. In het verleden was de halving altijd voldoende om een nieuwe bullmarkt te starten. Ditmaal kan deze gebeurtenis worden versterkt door de mogelijke introductie van een Bitcoin ETF door BlackRock. Dit zou de status van bitcoin op het financiële wereldtoneel voorgoed kunnen veranderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.