Presidentskandidaat plant bitcoin als onderpand voor de Amerikaanse dollar

PPieter 19 juli 2023 11:41

Robert F. Kennedy Jr., een democratische presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen van 2024, heeft plannen aangekondigd om de Amerikaanse dollar te koppelen aan bitcoin. Dit maakte hij bekend tijdens een toespraak op het Heal-the-Divide PAC evenement.

Bitcoin als stabilisator voor de economie

Kennedy Jr. heeft tijdens een toespraak op het recente Heal-the-Divide PAC evenement de ambitie uitgesproken om de Amerikaanse dollar te koppelen aan 'hard geld', waaronder goud, zilver, platinum en bitcoin vallen. Hij gelooft dat dit de Amerikaanse economie kan stabiliseren. Hij beoogt echter een geleidelijke aanpak en plant in eerste instantie slechts 1% van de uitgegeven T-bills met 'hard geld' te dekken.

Belastingvrije conversie van bitcoin naar dollars

Kennedy Jr. stelt voor om de omzetting van bitcoin naar Amerikaanse dollars belastingvrij te maken. Hij gelooft dat dit beleid veel economische activiteit naar de Verenigde Staten zou trekken, in tegenstelling tot het afstoten van mensen naar crypto-vriendelijke rechtsgebieden zoals Singapore en Zwitserland.

Het bitcoin-friendly standpunt van Kennedy Jr. is niet uniek onder de presidentskandidaten. Ron DeSantis, een Republikeinse kandidaat, heeft bijvoorbeeld beloofd om Central Bank Digital Currencies (CBDCs) te verbieden als hij wordt verkozen. Dit is muziek in de oren voor veel bitcoin-liefhebbers, die over het algemeen weinig vertrouwen hebben in overheidsgestuurde valuta.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.