Potentiële uitbraak altcoins voorspeld door Nederlandse crypto-analist

TTijmen 6 september 2023 09:02

Volgens de Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe, met een volgersbestand van meer dan 600.000 op Twitter, kunnen altcoins spoedig uitbreken ten opzichte van Bitcoin. Deze voorspelling is gebaseerd op de Bitcoin Dominance Chart (BTC.D).

Uitbraak van altcoins voorspeld

Michaël van de Poppe, een prominente Nederlandse crypto-analist met een grote aanhang op Twitter, verwacht een uitbraak van altcoins ten opzichte van Bitcoin. Deze voorspelling is gebaseerd op de trends en gedragingen van de Bitcoin Dominance Chart (BTC.D), die bijhoudt welk deel van de totale cryptomarkt in handen is van Bitcoin.

Herhaling BTC.D-grafiek gunstig voor altcoins

Volgens Van de Poppe zou de Bitcoin Dominance Chart een patroon kunnen herhalen dat eind 2019 tot het midden van 2020 zichtbaar was. In die periode was er sprake van een bearish BTC.D-grafiek, wat typisch gezien als een gunstig signaal wordt beschouwd voor altcoins. Dit betekent dat altcoins potentieel sneller in waarde kunnen stijgen dan Bitcoin.

Bullish kijk op Ethereum

Van de Poppe heeft ook een positieve kijk op Ethereum ten opzichte van Bitcoin (ETH/BTC). Hij meent dat we mogelijk het dieptepunt van Ethereum ten opzichte van Bitcoin hebben gezien. Echter, het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog geen aanvragen heeft ontvangen voor een Spot Ethereum ETF kan Ethereum potentieel belemmeren.

Voor de lezers die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, zoals het kopen van Ethereum of een andere crypto, is er goed nieuws. Er is een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, waardoor nieuwe aanmeldingen bij Bitvavo niet alleen 10 euro gratis ontvangen, maar ook geen handelskosten betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.