Pompliano voorziet een Bitcoin bullmarkt door twee cruciale factoren

PPieter 4 september 2023 09:37

De bekende Bitcoin-podcaster, Anthony Pompliano, voorspelt twee mogelijke schokken die de Bitcoin bullmarkt kunnen stimuleren. Deze schokken, zowel een vraagschok als een aanbodschok, kunnen optreden met de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF en de volgende halving.

Spot Bitcoin ETF en halving kunnen bullmarkt stimuleren

Volgens Anthony Pompliano, een prominente figuur in de Bitcoin-wereld, kan de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF, in combinatie met de volgende halving, een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin teweegbrengen. Hij stelt dat de timing van deze gebeurtenissen een vraagschok en een aanbodschok kan veroorzaken, wat de drijvende kracht achter de bullmarkt kan vormen. Pompliano verwacht dat de komst van de Spot Bitcoin ETF een stroom van kapitaal naar de industrie zal aantrekken, en als dit dicht bij de halving gebeurt, kan dit leiden tot een gelijktijdige vraag- en aanbodschok.

Institutionele beleggers kunnen Bitcoin groei stimuleren

Hoewel Pompliano niet veel verwacht van retail-investeerders op het gebied van Bitcoin, is hij positiever over institutionele beleggers. Hij beweert dat particuliere investeerders die de afgelopen twee tot vijf jaar interesse hebben gehad in Bitcoin waarschijnlijk al een manier hebben gevonden om te investeren. Echter, hij voorziet dat grote instellingen en pensioenfondsen mogelijk naar Coinbase zullen gaan om Spot Bitcoin te kopen en dat daar de instromen voor de ETF's zullen plaatsvinden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.