Polygon zet vol in op groei met miljoeneninvestering

TTijmen 11 november 2023 23:46

Polygon (MATIC) maakt een aanzienlijke investering in zijn eigen ecosysteem met de herintroductie van Polygon Village, een initiatief gericht op het ondersteunen van ontwikkelaars. De investering van 110 miljoen MATIC vertegenwoordigt bijna $90 miljoen en het streven is om innovatie en groei in het ecosysteem te stimuleren.

Polygon stimuleert ontwikkeling met Polygon Village

Recente ontwikkelingen laten zien dat Polygon (MATIC) steeds meer momentum krijgt. De cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur met meer dan 20% gestegen, wat wijst op een toenemende interesse en vertrouwen van investeerders. Polygon Labs, de organisatie achter de succesvolle Layer-2 oplossing van Ethereum (ETH), gaat een stap verder in zijn inspanningen om het ecosysteem te ondersteunen. Door Polygon Village te herintroduceren, wordt er een platform gecreëerd dat subsidies, netwerkmogelijkheden en mentorschap aan ontwikkelaars biedt.

Polygon investeert fors in eigen ecosysteem

De herintroductie van het Polygon Village initiatief gaat gepaard met een grote financiële investering. Er wordt maar liefst 110 miljoen MATIC vrijgemaakt, een bedrag dat bij de huidige koers neerkomt op bijna $90 miljoen. Deze significante investering heeft als doel om innovatie en groei te stimuleren binnen het ecosysteem van Polygon. Dit zal op termijn resulteren in nieuwe en verbeterde toepassingen die de bruikbaarheid van het Polygon platform aanzienlijk zullen vergroten.

Polygon Labs nodigt projecten in elke fase van ontwikkeling uit om subsidies aan te vragen. De scope van ondersteunde projecten is zeer breed en omvat zowel gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten als innovatieve blockchain games. Deze brede aanpak geeft een duidelijk signaal af dat Polygon Labs gericht is op het aantrekken en ondersteunen van een divers scala aan projecten binnen het ecosysteem.

In een andere grote stap vooruit, heeft Polygon Labs een nieuwe token geïntroduceerd, genaamd Polygon (POL), die uiteindelijk de bestaande MATIC token zal vervangen. Deze ontwikkeling markeert een cruciaal moment in de implementatie van Polygon 2.0, een uitgebreide roadmap gericht op het versterken van het Polygon ecosysteem. De invoering van de nieuwe token is een duidelijke indicatie van de ambitie van Polygon om door innovatie en groei zijn aanwezigheid in de cryptomarkt te verstevigen.

Geen haast bij overgang naar POL token

Ondanks de introductie van de nieuwe POL token blijft MATIC voorlopig de primaire token voor staking en transactiekosten in het Polygon-netwerk. Dit betekent dat gebruikers en ontwikkelaars hun MATIC-tokens nog niet hoeven in te wisselen voor POL-tokens. De nieuwe POL token biedt echter wel diverse geavanceerde functies. Bovendien krijgen gebruikers een ruime periode van vier jaar om hun MATIC-tokens om te zetten via een speciaal ontworpen smart contract, dus er is geen haast bij deze overgang.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.