Poloniex verliest 114 miljoen dollar door grootschalige hack

PPieter 10 november 2023 23:01

Een van de grootste crypto exchanges, Poloniex, is het slachtoffer geworden van een hack die het bedrijf 114 miljoen dollar heeft gekost. De hack wordt onderzocht en maatregelen worden genomen om de verloren fondsen terug te krijgen.

Hack in Australië

Slechts een dag nadat we hadden gerapporteerd dat CoinSpot, een van de grootste crypto-exchanges in Australië, is gehackt voor een bedrag van 2,4 miljoen dollar in Ethereum (ETH), is er alweer een nieuwe hack in de crypto-wereld.

Grotere hack bij Poloniex

De nieuwste slachtoffer is Poloniex, een nog grotere crypto-exchange. Deze keer gaat het niet om 2,4 miljoen, maar om een verbijsterende 114 miljoen dollar die door de hackers is gestolen.

Beloning voor teruggave van gestolen coins

Poloniex zegt te onderzoeken hoe de hack heeft kunnen plaatsvinden. In een poging de verloren fondsen terug te krijgen, biedt het bedrijf de hacker een beloning van 5% van de waarde van de gestolen coins aan, mits deze worden teruggegeven binnen een periode van zeven dagen.

Helaas is dit soort hacks geen zeldzaamheid in de wereld van cryptocurrency. In feite blijkt 2023 een bijzonder actief jaar te zijn voor hackers, met name de Noord-Koreaanse Lazarus Group, die in minder dan vier maanden tijd bijna 240 miljoen dollar heeft weten te stelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.