Plotse XRP-koerssprong naar $50 op Gemini: een analyse

PPieter 11 augustus 2023 12:47

Na een recente overwinning in de rechtszaak met de SEC, werd XRP opnieuw genoteerd op verschillende grote crypto exchanges, waaronder Gemini. Wat volgde was een bizarre koersfluctuatie, met een piek tot wel $50. Wat is er precies gebeurd?

Overwinning Ripple leidt tot hernotering XRP

De recente juridische overwinning van Ripple (XRP) tegenover de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) werd met veel enthousiasme ontvangen in de crypto wereld. Dit leidde tot hernotering van XRP op verschillende prominente crypto exchanges, waaronder het Amerikaanse Gemini. De hernotering vergrootte niet alleen de zichtbaarheid van XRP, maar zorgde ook voor een hernieuwd vertrouwen in deze cryptomunt.

Na de hernotering op Gemini was er een merkwaardige gebeurtenis rond de koers van XRP. Terwijl de koers op andere crypto exchanges stabiel bleef, fluctueerde XRP op Gemini tot boven de $1 en bereikte zelfs een piek van $50. Deze fluctuaties waren echter van korte duur en de koers zakte snel weer terug naar zijn normale niveau.

Gebrek aan liquiditeit mogelijk oorzaak koerssprong

Een mogelijke verklaring voor de extreme koersfluctuaties van XRP op Gemini is een gebrek aan liquiditeit. Doordat XRP pas recent was genoteerd, waren er mogelijk niet voldoende orders in de markt. Dit kan ertoe hebben geleid dat een verkooporder van 1322 XRP tokens tegen $50 per stuk daadwerkelijk werd uitgevoerd, wat de korte prijsstijging zou kunnen verklaren.

Gemini in onderhoud na mysterieuze koersschommeling

Gemini heeft tot op heden geen officiële reactie gegeven op de bizarre koerssprong van XRP op hun platform. Wel is bekend dat het platform momenteel in onderhoudsmodus is, waardoor alle diensten zijn stilgelegd. Hoewel het niet bevestigd is, zou het kunnen dat dit onderhoud verband houdt met de recente gebeurtenissen rond de XRP koers. Het is echter nog te vroeg om hier definitieve conclusies over te trekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.