PlanB's vier Bitcoin waarderingsmodellen schatten de huidige waarde op 46.000 dollar

PPieter 25 juli 2023 08:37

Volgens de Nederlandse analist PlanB waarderen vier gebruikte modellen de waarde van Bitcoin momenteel op 46.000 dollar. Deze modellen zijn gebaseerd op verschillende factoren, waaronder adoptie, schaarste, netwerkkracht en UTXO's.

De vier investeringsmodellen van PlanB

PlanB, een gerenommeerde Nederlandse analist, maakt gebruik van vier unieke modellen om zijn investeringen in Bitcoin te bepalen. Deze modellen zijn: het Time Model, dat de adoptie van Bitcoin inschat; het S2F Model, dat de waarde van Bitcoin schat op basis van zijn schaarste; het Difficulty Model, dat gebaseerd is op de hoeveelheid computerkracht in het netwerk; en het UTXO Model, dat gebaseerd is op de verdeling van alle Bitcoin over het aantal UTXO's. Elk model biedt een verschillende kijk op de waarde van Bitcoin, wat helpt bij het maken van gebalanceerde investeringsbeslissingen.

Variërende voorspellingen van de modellen

De huidige voorspellingen van de vier modellen die PlanB gebruikt, variëren aanzienlijk. Het Time Model voorspelt een koers van 70.000 dollar, het S2F Model een koers van 60.000 dollar, het Difficulty Model een koers van 31.000 dollar en het UTXO Model een koers van 24.000 dollar. Dit illustreert de volatiliteit en onzekerheid die inherent zijn aan de Bitcoin-markt en benadrukt het belang van een gebalanceerde investeringsstrategie.

Gecombineerde modellen waarderen Bitcoin op 46.000 dollar

Wanneer we de voorspellingen van deze vier modellen combineren en het gemiddelde nemen, komt de huidige waarde van Bitcoin uit op ongeveer 46.000 dollar. Dit wijst erop dat, volgens de modellen van PlanB, Bitcoin momenteel ondergewaardeerd is. Echter, zoals elk model, blijft dit een versimpelde weergave van de werkelijkheid en is er een niveau van onzekerheid dat in overweging moet worden genomen.

In reactie op een vraag op Twitter, erkent PlanB de mogelijkheid dat de Bitcoin koers onder de 20.000 dollar zou kunnen zakken in 2023. Echter, op basis van zijn vier modellen en de factoren die ze in ogenschouw nemen (tijd/adoptie/schaarste/UTXO-verdeling/difficulty), acht hij dit onwaarschijnlijk. Hij benadrukt echter dat andere factoren, zoals geopolitieke en macro-economische gebeurtenissen, de koers van Bitcoin kunnen beïnvloeden en roet in het eten kunnen gooien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.