PlanB's Bitcoin Voorspelling: Klaar voor een Nieuwe Sprong

PPieter 8 februari 2024 07:02

PlanB, de beroemde Nederlandse crypto-analist, heeft zijn maandelijkse Bitcoin-analyse vrijgegeven. Hij voorspelt een mogelijke stijging van 20% tot 40% vóór de Bitcoin halving in april, gebaseerd op verschillende indicatoren.

Bitcoin sluit op 43.000 dollar

PlanB, een van de meest bekende crypto-analisten ter wereld, heeft zijn maandelijkse Bitcoin-analyse gepubliceerd. Hij begint met zijn bekende stock-to-flow grafiek waaruit blijkt dat Bitcoin deze maand sloot op 43.000 dollar. Dit is gelijk aan de vorige maand, maar er is tussendoor veel gebeurd, wat de basis legt voor mogelijke toekomstige bewegingen.

Mogelijke stijging van 20 tot 40%

Volgens de stock-to-flow grafiek van PlanB bevindt de Bitcoin prijs zich nog steeds onder de lijn van 50 tot 60 duizend dollar. Dit suggereert dat er nog steeds een mogelijke prijsstijging van 20 tot 40% mogelijk is vóór de Bitcoin halving in april. Daarnaast blijft de RSI stabiel op 62, wat historisch gezien wijst op een stijging. Hoewel sommigen vrezen voor een grote dip, acht PlanB dit onwaarschijnlijk.

PlanB wijst op een andere belangrijke indicator: de 200-weekse moving average. Deze ligt momenteel op 31.000 dollar, terwijl de huidige koers op 42.000 dollar staat. Dit betekent dat Bitcoin momenteel een grote afwijking heeft van de moving average. Historisch gezien daalt Bitcoin niet onder de 200-weekse moving average als het ervan afwijkt. Zo wordt 31k gezien als een belangrijk steunniveau, mocht er toch een crash plaatsvinden.

90% aangekochte bitcoins winstgevend

Een andere interessante statistiek die PlanB aanhaalt, is de bitcoin-profit grafiek. Deze toont aan dat 90% van de aangekochte bitcoins winstgevend zijn geweest, het hoogste percentage sinds oktober 2021. Dit wijst op een naderende all-time high, die volgens PlanB waarschijnlijk binnen zes maanden na de halvering zal plaatsvinden.

Niet alleen de gekochte, maar ook de verkochte bitcoins leverden winst op. De munten die vorige maand werden verkocht, leverden een winst van ongeveer 24% op. Dit maakt januari de vierde maand op rij waarin munten met winst werden verkocht. Volgens PlanB wijst dit op een op handen zijnde bullmarkt, hoewel de gerealiseerde rendementen nog steeds onder het niveau van 40 tot 60% liggen, wat meest kenmerkend is voor bullmarkten.

Bitcoin nog in accumulatiefase

PlanB merkt op dat Bitcoin zich nog steeds in de accumulatiefase van de marktcyclus bevindt. Hij verwacht echter dat we de volgende 'Red Dot' binnen 3 tot 6 maanden zullen zien. Deze 'Red Dot' verschijnt meestal na de halvering en vóór een nieuwe all-time high, wat een sterke indicatie is voor toekomstige groei.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.