PlanB's advies: verkoop Bitcoin in mei, kom terug in september

TTijmen 4 september 2023 10:17

De bekende Nederlandse analist PlanB geeft het advies om Bitcoin te verkopen in mei, en benadrukt het belang van het herinvesteren in september. De halving in 2024 lijkt hierbij een belangrijke rol te spelen.

Bitcoin kopen in mei, terugkomen in september

Volgens de bekende Nederlandse analist PlanB is mei een uitstekend moment om Bitcoin te verkopen. Zijn advies aan beleggers is 'Verkoop in mei en ga weg, maar vergeet niet terug te komen in september'. Dit suggereert echter niet dat Bitcoin in september succesvol zal zijn, maar dat het een goede gelegenheid kan zijn om in te stappen ter voorbereiding op de halving die in april 2024 gepland staat.

Vierjarige cycli en de impact van halvings

PlanB is een groot voorstander van de vierjarige cycli van Bitcoin, die waarschijnlijk gebaseerd zijn op de halvings. Hij stelt dat we momenteel in een fase zitten waarin het verstandig kan zijn om voorzichtig in te stappen en Bitcoin te kopen in aanloop naar de volgende halving. De halving is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert, wat een belangrijke gebeurtenis in de Bitcoin-cyclus is.

De huidige fase van Bitcoin, volgens PlanB, is het 'lozen' van de toeristen. Hiermee verwijst hij naar de mensen die instappen tijdens een hype rondom Bitcoin, maar vervolgens weer uitstappen als we de woelige zee ingaan. Dit is een patroon dat we na elke bullmarkt zien gebeuren. Veel 'toeristen' stappen in rond de all-time high, verliezen vervolgens veel geld en stappen daarna ontgoocheld uit. Echter, als deze fase van 'lozen' bijna voorbij is, zou dat kunnen betekenen dat Bitcoin bijna weer een van zijn beroemde stijgingen kan beginnen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.