PlanB stelt: Bitcoin's waarde is aanzienlijk lager dan goud en zilver

PPieter 27 juli 2023 20:02

Volgens de Nederlandse analist PlanB, is Bitcoin enorm ondergewaardeerd in vergelijking met edelmetalen zoals goud en zilver. Ondanks de vergelijkbare Stock-to-Flow (S2F) verhouding, staat de marktwaarde van Bitcoin niet gelijk aan die van goud.

Bitcoin is ondergewaardeerd volgens PlanB

PlanB, een bekende Nederlandse analist, heeft op Twitter beweerd dat Bitcoin in vergelijking met goud en zilver sterk ondergewaardeerd is. Ondanks het feit dat Bitcoin ongeveer dezelfde marktwaarde heeft als zilver, is de Stock-to-Flow (S2F) verhouding van Bitcoin tweemaal zo groot. Bovendien is de S2F van Bitcoin vergelijkbaar met die van goud, maar is de marktkapitalisatie van goud tien keer groter dan die van Bitcoin.

Vergelijking van Bitcoin en goud

Volgens de analyse van PlanB zou Bitcoin evenveel waard moeten zijn als goud. Echter, Bitcoin heeft een relatief korte geschiedenis, het werd pas in 2009 gelanceerd door Satoshi Nakamoto. Daarom kan de waarde van Bitcoin in vergelijking met goud, dat een lange geschiedenis heeft, in perspectief worden gezien.

BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, lijkt de potentie van Bitcoin te erkennen. Ze hebben in 2022 een studie gepubliceerd waarin ze aanbevelen om ongeveer 3% van het vermogen in Bitcoin te investeren, gebaseerd op één van hun modellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.