Paul Tudor Jones ziet grote kansen in Bitcoin en goud

TTijmen 11 oktober 2023 09:27

Paul Tudor Jones, een bekende miljardair en investeerder, heeft in een recent interview laten weten dat hij grote investeringskansen ziet in zowel Bitcoin als goud. De toenemende geopolitieke conflicten en een aankomende recessie liggen aan de basis van deze overtuiging.

Investeer in Bitcoin en goud bij aanstaande recessie

De gerenommeerde investeerder Paul Tudor Jones voorspelt dat een recessie op komst is, wat nadelig kan zijn voor aandelen. Daarom ziet hij momenteel aantrekkelijke investeringskansen in zowel Bitcoin als goud. Volgens Jones zal de aandelenmarkt waarschijnlijk dalen met ongeveer 12 procent voordat een recessie begint. Dit maakt het des te aantrekkelijker om nu te investeren in Bitcoin en goud.

Jones merkt op dat teveel mensen momenteel short gaan op goud, wat betekent dat ze speculeren op een prijsdaling van het edelmetaal. Hij stelt dat er echter waarschijnlijk ongeveer 40 miljard dollar aan kapitaal richting goud zal stromen tussen nu en het daadwerkelijke begin van de recessie. Dit maakt goud een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid.

Recessie voorspeld voor begin 2024

Volgens de voorspelling van Paul Tudor Jones en zijn Tudor Investment Corporation, zal er een recessie plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2024. Deze voorspelling is gebaseerd op het strenge monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank en de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Dit versterkt Jones's overtuiging dat investeren in Bitcoin en goud nu een verstandige stap is.

Bitcoin en goud boven veilige staatsobligaties

Met het vooruitzicht van een recessie en de mogelijkheid dat aandelen zullen dalen, worden Amerikaanse staatsobligaties met rentes rond de 5 procent aantrekkelijker. Echter, Jones ziet grotere kansen in Bitcoin en goud en kiest ervoor om in deze activa te investeren ondanks de veilige optie die staatsobligaties bieden.

Nieuwkomers in de cryptowereld hebben nu een unieke kans om hun eerste stappen te zetten dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo krijgen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit geeft nieuwe investeerders een geweldige voorsprong.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.